Savaitgaliais Šilainiai skęsta šiukšlėse: „Kauno švara“ prašo pagalbos | Kas vyksta Kaune

Savaitgaliais Šilainiai skęsta šiukšlėse: „Kauno švara“ prašo pagalbos

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.

Šilainių gyventojai sako savaitgaliais „skęstantys“ šiukšlėse. Jau prieš kurį laiką įrengti pusiau požeminiai atliekų konteineriai taip gausiai prisipildo, kad šiukšlės „lipa“ per kraštus, o tenykščių kauniečių šauksmas dėl problemos sunkiai girdimas, nors Kaunas ir ne tyrų laukai.

[galerija kiek=”4″]

„Šitaip kone nuolat atrodo šiukšlių surinkimo vietos Šilainiuose savaitgaliais. Taip yra todėl, kad bendrovė „Kauno švara“ tinkamai nereaguoja į pasikeitusias aplinkybes ir nesugeba ištuštinti dalies pusiau požeminių atliekų konteinerių kiekvieną penktadienį, ir likusios jų dalies bent kas antrą penktadienį, nors tai, mūsų nuomone, jau tapo būtinybe“, – priekaištus žeria šilainiškiai.

Pastarąjį pasiūlymą gyventojai sako pateikę „Kauno švaros“ atstovams prašydami koreguoti atliekų išvežimo grafikų dažnumą, bet situacija esą nepakito iki šiol.

Bendrovės viešųjų ryšių atstovas Jonas Tumpa gyventojų kalbas apie „Kauno švaros“ vangumą minėtu klausimu neigia, teigdamas, kad į šilainiškių pageidavimus buvo atsižvelgta ir konteinerių ištuštinimas padažnintas.

„Pavyzdžiui,  plastiko pakuočių atliekos vežtos balandžio 2-3 bei balandžio 8-9 dienomis, popieriaus atliekos vežtos kovo 29 – balandžio 1 dienomis, taip pat balandžio 5-8 bei 9 dienomis. Padažninus konteinerių ištuštinimą, jų persipildymo nebuvo fiksuojama. Tikėtina, kad atliekų padaugėjo prasidėjus geresniems orams, gyventojams intensyviau atliekant tvarkymosi darbus namuose. Bus padidintas dėmesys į probleminius taškus – papildomai siunčiami automobiliai atliekų išpylimui“, – žadėjo J. Tumpa.

Jo teigimu, pusiau požeminių atliekų konteinerių persipildymas pastebimas tik pavieniuose mikrorajonų adresuose.

„Adresuose, kur itin dažnai ir dideliais kiekiais kaupiasi atliekos, organizuojami papildomi šiukšlių išvežimai. Dėl papildomų konteinerių įrengimo tokiuose taškuose, kreipėmės į miesto valdžią“, – kalbėjo „Kauno švaros“ atstovas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA