Po rinkimų nesėkmės socialdemokratai keičia planus – Kauno skyriui vadovaus verslininkas | Kas vyksta Kaune

Po rinkimų nesėkmės socialdemokratai keičia planus – Kauno skyriui vadovaus verslininkas

BNS 2019/04/13 12:52
R. Tenio nuotr.

Po nesėkmės per savivaldos rinkimus keičiami socialdemokratų partijos skyrių pirmininkai, Kauno socialdemokratai jau nubalsavo.

Kauno skyriaus socialdemokratai šeštadienį naujuoju pirmininku išsirinko verslininką, buvusį Kauno miesto tarybos narį Židrūną Garšvą. Jis gavo 109 balsus, o Orinta Leiputė – 84.

Ž. Garšva pakeis iki šios skyriui vadovavusį Giedrių Bielskų.

Partijos vadovas Gintautas Paluckas BNS tvirtino, kad reikia atnaujinti ne tik skyrių vadovybę, bet ir kitus dalykus.

„Su naujomis vadovybėmis būtų kuriami nauji planai, kaip didžiuosiuose miestuose atgauti žmonių pasitikėjimą“, – teigė G. Paluckas.

„Reikia keisti sąrašų formavimo principus, veiklos modelį, komunikacijos įpročius arba taikytus instrumentus, kurie anksčiau veikė, o dabar nebeveikia“, – pridūrė G. Paluckas.

Be kita ko jis pabrėžė, kad planuojant pokyčiai partijos skyriuose, reikia atsižvelgti į tendencijas, rodančias, kad rinkimai į savivaldą lokalėja.

„Tampa arčiau marškinių ir bendro pobūdžio frazės, kaip socialinis teisingumas, didesnis viešasis sektorius ar geresnės paslaugos, žmonių nepasiekia tos žinutės, jie rūpinasi savo gyvenamąja aplinka, o iš politikų laukia kad ir fragmentuotų pažadų… Žmonės savo balsavimu parodė, kad taip kaip šneka, kaip atrodo, ką siūlo socialdemokratai didžiuosiuose miestuose, yra neaktualu. (…) Socialdemokratinės politikos mes tinkamai nesugebame papasakoti“, – teigė G. Paluckas.

Po savivaldos rinkimų didžiuosiuose miestuose socialdemokratai tarybose neturi ne vienos vietos.

Vietoje Klaipėdos skyriaus pirmininkės Lilijos Petraitienės, uostamiečio socialdemokratams vadovaus verslininkas, Švyturio seniūnaitijos seniūnaitis Mindaugas Prialgauskas.

Šiauliuose baigėsi aš­tuo­ne­rius me­tus be per­trau­kos tru­ku­si Ed­var­do Ža­ka­rio pir­mi­nin­ka­vi­mo era. Ilgametis skyriaus vadovas skyriaus vadovo vietą užleido Sigitai Gintilaitei, kuri pa­sta­ruo­ju me­tu dir­bo Šiau­lių uni­ver­si­te­te Tarp­sek­to­ri­nės par­tne­rys­tės cent­re, jam va­do­va­vo. Šiuo me­tu yra mo­ti­nys­tės ato­sto­go­se.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA