„The Baltic Times“ įvertino Lietuvą kaip draugišką kriptovaliutoms šalį | Kas vyksta Kaune

„The Baltic Times“ įvertino Lietuvą kaip draugišką kriptovaliutoms šalį

Parengė Vilius Stankevičius 2019/04/12 10:34
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Lietuva tampa viena iš labiausiai kriptovaliutoms draugiškų valstybių, skelbiama Coingeek. Šalis jau pradeda įgyvendinti naujus įstatymus, kurie reglamentuotų, kaip įmonėms rinkti išorines investicijas, naudojantis skaitmeninėmis valiutomis, dar vadinamomis „ICO“ arba „initial coin offerings“. Dabar svarstomos naujos įstatymo pataisos, kurios užtikrintų verslo, veikiančio „Bitcoin“ industrijoje, veiklos priežiūrą.

Pasak „The Baltic Times“, finansų ministerija ketina griežtinti su kriptovaliutomis besiverčiančių įmonių priežiūrą. Šių verslo įmonių sąrašą sudaro verslai, kurie dirba su virtualiais pinigų sandoriais, pinigų apsauga ir ICO. Įmonės turės atsižvelgti į naujus reikalavimus, draudžiančius pinigų plovimą ar teroristinių veiklų finansavimą. Sigitas Mitkus, iš Finansų rinkų politikos departamento teigia, jog šiais būdais siekiama sukurti skaidrią virtualių valiutų aplinką bei užtikrinti vartotojų apsaugą.

Nauji reikalavimai taip pat įpareigoja tokias įmones registruotis registrų centre, kad jos taptų juridiniu asmeniu. Tik tapus juridiniu asmeniu, įmonės galės verstis tokio tipo verslu legaliai. Kaip jau yra įprasta visame pasaulyje, jos taip pat turės informuoti finansinių nusikaltimų priežiūros institucijas, šiuo atveju FNTT, apie didelės vertės pervedimus.

Dėl naujų įstatymų, S. Mitkus tikisi, jog Lietuva taps viena iš pirmųjų šalių pasaulyje, įgyvendinusių nuostatas, sukurtas 2018 metais FATF – organizacijos skirtos kovoti prieš pinigų plovimą ir terorizmo finansavimą.

„Pristatydami finansinių operacijų įstatymus, mes ne tik viršijame Europos Sąjungos direktyvų reikalavimus bet ir, ko gero, galime tapti pirmąja šalimi pasaulyje, kuri pilnai įgyvendino FATF rekomendacijas ir sukūrė reikalavimus kriptovaliutų vertimui į tradicines valiutas ir atvirkščiai“, – teigia S. Mitkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA