Sparčiai auganti bendradarbystės erdvių paklausa atnešė sėkmę ir „Happspace“ | Kas vyksta Kaune

Sparčiai auganti bendradarbystės erdvių paklausa atnešė sėkmę ir „Happspace“

„Happspace“ nuotr.

Visame pasaulyje didėjant bendradarbystės erdvių paklausai, ši tendencija pastebima ir Kaune – didžiausias bendradarbystės erdvių tinklas Kaune „Happspace“ ir pirmąjį gimtadienį balandžio 12 dieną švenčianti #happspace_arka per metus pasiekė užsibrėžtus užimtumo tikslus.

[galerija kiek=”4″]

Pastaraisiais metais sparčiai didėjo bendradarbystės erdvių, siūlančių nedidelių biurų nuomą, poreikis, tad šios erdvės kaip reikiant išsiplėtė, o jų konceptą supranta vis daugiau žmonių – svarbiausia yra bendruomenė ir pilnas paslaugų paketas, įvertinant ne tik nuomojamos darbo vietos kvadratus.

Bendradarbystės erdvių ir biurų nuomą siūlanti „Happspace“ erdvė turi daugiausiai darbo vietų Kaune iš visų tokio tipo erdvių.

Taip pat „Happspace“ turi tai, ko kitiems dažniausiai trūksta – nedidelius biurus, skirtus 2-7 žmonių grupėms, kurie, anot mokslininkų, yra tinkamiausi darbui, nes didelės bendros darbo erdvės ne visada padeda produktyvumui.

Bendradarbystės ir nedidelių biurų erdvė „Happspace“ taip pat pasiekė užsibrėžtus užimtumo tikslus – laisvų vietų likę labai mažai, tačiau dėl nuolatinės kaitos sudarytas laukiančiųjų sąrašas, kuriame rikiuojasi norintys tapti „Happspace“ bendruomenės dalimi.

Prieš metus įkurta #happspace_arka pirmąjį gimtadienį pasitinka taip pat pilna – net 15 laisvai samdomų darbuotojų ir nedidelių įmonių šiose erdvėse įsikūrę nuo pat atidarymo.

Pagal šių metų vasario mėnesio duomenis, „Happspace“ dažniausiai renkasi laisvai samdomi darbuotojai, kurie sudaro 41 procentą bendruomenės, ir nedidelės įmonės užimančios 40 procentų „Happspace“. Tarp narių lyderiauja informacinių technologijų darbo sritis, o kitos specialybės, tokios kaip marketingas ar grafinis dizainas, užima po kelis procentus „Happspace“ profesijų, tad bendruomenėje vyrauja specialybių įvairovė.

Pagal „Happspace“ narių amžiaus pasiskirstymą didžiąją dalį sudaro 30-50 amžiaus žmonės – jų bendruomenėje net 53 procentai. Tačiau netrūksta ir jaunimo – jaunesni nei 30 nariai sudaro 46 procentus bendruomenės.

Bendradarbystės erdvių nariai, paklausti, kodėl renkasi šią darbo aplinką, dažniausiai atsako, kad tokį sprendimą lemia žmonių įvairovė ir šilta bendruomenė.

Taip pat nariai neslepia, kad juos čia atveda produktyvių darbo erdvių paieškos, kuriose netrukdo pašaliniai, o atmosfera darbinga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA