Naujas verslo centras Kaune keičia nusistovėjusias biurų pastatų tendencijas | Kas vyksta Kaune

Naujas verslo centras Kaune keičia nusistovėjusias biurų pastatų tendencijas

Organizatorių vizualizacija nuotr.

Tamsaus stiklo fasadai centrinėje miesto dalyje tampa savotiška verslo centrų vizitine kortele, tačiau naujus projektus Kaune įgyvendinantys vystytojai drąsiai imasi naujų idėjų diktuodami kitokias administracinių pastatų madas. Geriausias to pavyzdys – Savanorių prospekte šį rudenį duris atversiantys „Prime biurai“.

[galerija kiek=”8″]

Prieš kelerius metus Kauno autobusų stotį neatpažįstamai pakeitę nekilnojamojo turto vystytojai imasi kito ambicingo projekto. Sparčiai augančią komercinio nekilnojamojo turto rinką Kaune netrukus dar labiau praplės modernus daugiau kaip 5,5 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto, 7 aukštų pastatas. Jo projektą parengė ta pati architekto Gintaro Balčyčio vadovaujama komanda, įnešusi kardinalių permainų autobusų stoties komplekse.

„Iki šiol mūsų įgyvendinti projektai kaskart sulaukdavo palankių ekspertų vertinimų ir pozityvių visuomenės reakcijų, todėl turime aiškų tikslą šią kokybės kartelę išlaikyti dar aukštesniame lygyje. Dėl to ir toliau bendradarbiaujame su profesionalia ir savo darbais pasitikėjimą pelniusia architektų komanda. Drįsčiau teigti, kad tai bus vienas gražiausių verslo centrų Kaune“, – kalbėjo ilgalaikę nekilnojamojo turto vystymo patirtį sukaupęs bendrovės „Prime biurai“ vadovas Nerijus Dagilis.

Savanorių prospekto 367 numeriu pažymėtas naujasis pastatas iškilo vietoje čia anksčiau veikusio Lietuvos statistikos departamento Kauno skyriaus, jį iš pagrindų rekonstravus ir pastačius naują dalį. Pasak urbanistų, „Prime biurai“ pretenduoja tapti kontrastinga atsvara daugumai dabartinių verslo pastatų tiek savo vieta mieste, tiek ir dizaino sprendimais.
Pasirinkta architektūrinė koncepcija – lakoniška forma ir aukštos kokybės, harmoningai derantys baltos spalvos aliuminio bei stiklo konstrukcijų fasadai. Tai, anot projekto autorių, išskiria statinį iš kitų greta esančių objektų. Savo architektūrine išraiška naujasis pastatas praturtins bendrą Savanorių prospekto urbanistinę visumą.

„Naująją pastato dalį „pakėlus“ ant kolonų, sukurta aukšta atvira reprezentacinė erdvė prieš pagrindinį patekimą į pastatą. Ji tapo pagrindiniu šio statinio architektūriniu akcentu. Tai neabejotinai turės didžiulę įtaką jam susiliejant su Savanorių prospekto visuma“, – apie savo sukurtus sprendimus kalbėjo „Prime biurus“ projektavęs architektas G. Balčytis.

Vienas iš „Prime biurų“ išskirtinumų – strategiškai palanki vieta greta pagrindinės Kauno miesto arterijos – Savanorių prospekto. Tai vienas arčiausiai nuo Kauno oro uosto esančių administracinės paskirties objektų, mažiau nei 2 km nutolęs nuo magistralės Vilnius-Kaunas ir patogiai pasiekiamas iš bet kurios miesto vietovės.

114 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su kontroliuojama įvaža, skirta tik nuomininkams bei jų klientams. Čia pat atskiros parkavimo vietos neįgaliųjų transportui, taip pat elektromobilių įkrovimo stotelė. Tai tėra keletas konkurencinių pranašumų lyginant su kitais tokio pobūdžio objektais mieste.

Pastato vidų numatyta įrengti santūriu minimalistiniu stiliumi. Siekiama, kad visi architektūriniai patalpų sprendimai maksimaliai atitiktų pagrindinę pastato funkciją ir atlieptų eksterjero dizainą.

Kiekviename aukšte įdiegta atskira šildymo, vėdinimo ir rekuperacijos bei kondicionavimo sistemos – tai tik keletas inžinerinių sprendimų, kurie tiesiog neatsiejami nuo šiuolaikiškų XXI amžiaus pastatų. „Prime biurai“ atitiks A energetinio naudingumo klasės reikalavimus.

Patalpos galės būti lanksčiai transformuojamos pagal nuomininkų poreikius. Pasirinkta laisva planavimo schema leis jas sujungti, atskirti ar kitaip performuoti į norimo dydžio erdves.
Projekto autorius G. Balčytis drauge su komanda – architektais Jurgita Šniepiene ir Kęstučiu Vaikšnoru – už savo darbus jau yra pelnę pripažinimą bei prestižinių apdovanojimų. Vienas geriausiai žinomų jų kūrinių – daugelio simpatijas pelniusi Kauno autobusų stotis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA