Kaunietė neapsikentė: vairuotojai masiškai pažeidinėja taisykles | Kas vyksta Kaune

Kaunietė neapsikentė: vairuotojai masiškai pažeidinėja taisykles

Skaitytojos nuotr.

Kai kuriose Kauno vietose vairuotojai linkę įjungti įžūlųjį režimą, kad tik sutaupytų minutę kitą. Kaip teigia „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja, vienoje Baltų prospekto sankryžoje dėl nuolat pažeidinėjamų Kelių eismo taisyklių (KET) susidaro spūstys, kyla avarinės situacijos.

[galerija kiek=”4″]

Probleminė vieta yra nuo Neries krantinės užkilus į Šilainių kalną, Baltų prospekto ir Rasytės gatvės sankryžoje. Anot kaunietės, čia kiekvieną dieną, ypač ryte, kai tėvai veža vaikus į Juozo Grušo meno gimnaziją ar po darbo pasiimta iš mokyklos, Šilainių baseino, masiškai pažeidinėjamos KET.

Eismo situacija komplikuojasi vairuotojams mėginant išsukti iš automobilių stovėjimo aikštelės įvažos tiesiai į sankryžą, kad galėtų kirsti ją tiesiai arba leistis nuo kalno.

Kad važiuojantiems priešinga kryptimi nebūtų blokuojamas pasukimas į kiemą, čia geltonomis linijomis pažymėtas plotas, kuriame draudžiama sustoti, tačiau pasirodo, kad šio žymėjimo eismo dalyviai menkai paiso.

„Sukelia avarines situacijas, užkemša sankryžą sustodami ant geltonų juostų. Negi taip sunku dvi minutes pavažiuoti į dešinę ir apsisukti, ypač kai yra ženklas, draudžiantis važiuoti prieš eismą kairėn“, – pastebėjo skaitytoja.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal KET 1.32. punktą, geltonomis linijomis pažymėtas plotas važiuojamųjų dalių sankirtoje žymi vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti sankirtoje ir trukdyti eismui, išskyrus tuos atvejus, kai sankryžoje reikia pasukti į kairę.

Tuo metu LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d. už kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymą vairuotojams numatoma bauda nuo 30 iki 90 eurų, o pagal 9 d. tam tikromis aplinkybėmis gali būti skiriamas ir teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas nuo vieno iki trijų mėnesių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA