Nuo vasaros Kaune – nauja apmokėjimo už komunalines paslaugas tvarka (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Nuo vasaros Kaune – nauja apmokėjimo už komunalines paslaugas tvarka (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Kaune diegiama nauja apmokėjimo už komunalines paslaugas tvarka taupys ne tik žmonių laiką, bet ir pinigus. Vasaros pradžioje startuosianti nauja sistema leis kauniečiams vietoj kelių skirtingų savivaldybės įmonių sąskaitų gauti vieną bendrą. Tai Kaunui leis sutaupyti po maždaug 100 tūkst. eurų per metus, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai.

„Visas pagrindines sąskaitas iš savivaldybės įmonių kauniečiai gaus vienu metu ir viename voke. Jiems nebereikės laukti atskirų sąskaitų ir daryti kelių skirtingų pavedimų“, – komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Efektyvus sąskaitų pateikimas

Papildyta balandžio 12 d.: 10:30 val.

Artimiausiu metu kauniečius pasieks bendros Kauno miesto komunalinių paslaugų teikėjų sąskaitos, kurias gyventojai galės apmokėti jiems patogiausiu būdu.

Gyventojams, norintiems už paslaugas atsiskaityti internetu, nebereikės jungtis prie atskirų paslaugų teikėjų savitarnos svetainių, tikrintis sąskaitų duomenų – užteks prisijungti prie mokėjimo platformos ir už visas paslaugas atsiskaityti vienu mokėjimu. „Mano Kaunas“ sąskaitų administravimu rūpinsis viešųjų pirkimų konkursą laimėjęs partneris – mokesčių platforma Vienasąskaita.lt.

Komunalinius mokesčius apmokant internetu, specializuotoje platformoje atsiskaitymo paslauga už bendrovių „Kauno energija“, „Kauno butų ūkis“, „ Kauno švara“, „Kauno vandenys“ sąskaitas bus teikiama nemokamai.

Miestas sutaupys

Naujasis atsiskaitymo būdas bus ne tik patogesnis kauniečiams, bet naudingas ir miestui. Pavyzdžiui, vienam vartotojui, kuris naudojasi keturių skirtingas paslaugas teikiančių savivaldybės įmonių paslaugomis, atspausdinti ir pristatyti sąskaitas šiuo metu vidutiniškai kainuoja 0,57 euro (be PVM).

„Pristatant sąskaitas viename voke kaina sumažės iki 0,25 euro (be PVM). Tai leis Kauno miesto įmonėms sutaupyti apie 100 tūkstančių eurų per metus“, – teigė V. Šiliauskas.

Planuojama, jog naujuoju atsiskaitymo būdu kauniečiai galės pradėti naudotis birželio mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA