„Lidl“ atstovų apsukos spartėja: pradėta griauti legendinė Kauno „Undinė“ | Kas vyksta Kaune

„Lidl“ atstovų apsukos spartėja: pradėta griauti legendinė Kauno „Undinė“

delfi.lt 2019/04/10 12:16

Vienas iš buvusių Kauno simbolinių – laisvalaikio centras „Undinė“ – netrukus liks tik archyvinėse nuotraukose. Statybininkai jau aptvėrė pastatą ir pradeda griovimo darbus. Iš senojo pastato beliks tik nedidelė dalis, o jo vietoje iškils naujas prekybos centras.

Pirmas boulingas Baltijos šalyse

„Undinė“ duris atvėrė Lietuvai atgavus Nepriklausomybę – 1993 metais. 1994 metais „Undinėje“ buvo sumontuoti pirmieji Baltijos šalyse boulingo takai. Tiesa, boulingas „Undinėje“ jau nebeveikė pastaruosius 10 metų, o netrukus didžiulio raudonų plytų pastato apskritai nebeliks.

„Ačiū tariame visiems, kurie kartu su mumis buvo visus 25 metus! Per tiek laiko patyrėme daugybę įsimintinų akimirkų, kurios ilgai išliks atmintyje. „Undinės“ vardas visuomet siesis su pirmuoju Lietuvos boulingu, vienu didžiausių biliardo klubų, stalo tenisu, pirtimi ir daugybe kitų pramogų vaikams ir suaugusiems, kurias išbandė ne viena karta. Tačiau ateina laikas permainoms. Netrukus jos įsisuks ir pas mus“, – „Undinės“ vadovai atsisveikino savo interneto svetainėje.

Šilumos tiekimo įmonės „Baltpool“ aukcionuose įsigijo 3,52 TWh šilumos: daugiausiai pirko Kaunas „Undinės“ patalpose veikė ir legendinis „Titano“ klubas, kuriame treniravosi nužudytas sportininkas Remigijus Morkevičius. Jo nuotrauka iki šiol matoma griaunamo pastato languose.

Kovo pradžioje veiklą pastate baigė visos veikusios organizacijos, o dabar jau pradėti ir pastato griovimo darbai.

Iškils prekybos centras

Praėjusių metų rugsėjį „Undinės“ sklypą įsigijo UAB „Lidl Lietuva“, kuri jau pradėjo vystyti projektą.

Vietoje laisvalaikio centro iškils „Lidl“ parduotuvė.

Pagal projektinius pasiūlymus, statybos darbų pradžioje planuojama demontuoti visas „Undinės“ antžemines konstrukcijas paliekant esamo statinio pamatus ir vietomis – sienų fragmentus, pietrytinėje sklypo pusėje atliekančius atraminės sienutės funkciją.

„Šiuo metu sklype ir jo prieigose yra pradėti lauko nuotekų tinklų iškėlimo bei šilumos tinklų trasos rekonstrukcijos darbai. Be to, pats pastatas valomas ir ruošiamasi jo rekonstrukcijai. Kol kas jokių konkrečių rekonstrukcijos terminų ar datų nėra numatyta“, – DELFI teigė „Lidl“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA