Naujienos apie pokyčius „Regitroje“ nepasitvirtino, bet apgavo ne vieną | Kas vyksta Kaune

Naujienos apie pokyčius „Regitroje“ nepasitvirtino, bet apgavo ne vieną

delfi.lt 2019/04/10 19:40
Archyvo nuotr.

Pastarąją savaitę per internetą nuūžė žinia, sudominusi ne vieną, susirengusį gauti vairuotojo pažymėjimą. Pasklido informacija, esą nuo birželio vairavimo egzaminų „Regitroje“ laikyti nebereikės – užteks filmuotos medžiagos iš vadinamojo „mokyklinio“ vairavimo egzamino.

Internautai buvo tikinami, kad viskas, ko reikės – nusiųsti „mokyklinio“ vairavimo egzamino medžiagą „Regitrai“. Ją peržiūrėję valstybinės įstaigos egzaminuotojai paprasčiausiai įvertins mokinio žinias ir išduos vairuotojo pažymėjimą.

Melaginga žinia apie vairavimo egzaminą / Delfi.lt nuotr.

Kad būtų įtikinamiau, buvo pasitelktas vieną Lietuvos naujienų portalą primenantis interneto adresas. Šiame publikuotame straipsnyje akcentuota, esą egzaminą užteks nufilmuoti ir filmuotą medžiagą perduoti „Regitrai“, o vėliau išvardyta, kas apskritai gali laikyti vairavimo egzaminą.

Visgi vairuotojų egzaminavimą vykdanti ir vairuotojo pažymėjimus išduodanti VĮ „Regitra“ akcentavo, kad tokia žinia – toli gražu nuo tiesos. Tvarka nepasikeitė ir vairuotojams, panorusiems įgyti teisę vairuoti, prievolė išlaikyti vairavimo egzaminą mokykloje bei atkeliavus į „Regitros“ padalinį, tebegalioja.

Ingrida Kuorytė, „Regitros“ rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė, DELFI pasakojo, kad pirmiausia žinios apie sklindančią melagingą žinią sulaukė iš būsimų vairuotojų. Pasak jos, pranešimų apie pasklidusią informaciją ir bandymą apgauti norinčius gauti vairuotojo pažymėjimą buvo ne vienas.

„Įdomiausias yra algoritmas, nes mėgdžiojamas vienas portalas. Koks viso to tikslas – nėra aišku. Galbūt renkami paspaudimai ir pardavinėjama reklama, galbūt kažkas kito. Tačiau kreipėmės į policiją“, – sakė pašnekovė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA