„Ambersail-2“ ir „Volfas Engelman“ sukirto rankas partnerystei | Kas vyksta Kaune

„Ambersail-2“ ir „Volfas Engelman“ sukirto rankas partnerystei

R. Tenio nuotr.

Rekordą plaukiant aplink Barbadoso salą šiemet jau pagerinusi ir net antrąją vietą Šv. Martyno salos regatoje Karibuose iškovojusi jachta „Ambersail-2“ tolesnių pergalių sieks jau turėdama pirmąjį didįjį rėmėją. Antradienį  „Ambersail-2“ klubas pasirašė sutartį su ilgamečiu šalies buriuomenės partneriu – „Volfas Engelman“ bravoru.

[galerija kiek=”12″]

„Mūsų planuose – aukščiausio rango pasaulinės regatos, į kurias susirenka stipriausios įgulos iš skirtingų valstybių. Žinoma, kad tikslas visuomet yra pergalė, nes tai – didelė garbė ne tik įgulai, bet ir visai šaliai. Su profesionalia „Ambersail-2“ jachta mes turime visas galimybes tai padaryti.

Tačiau tam, kad šį tikslą pasiektume, būtinas pastovumas, treniruotės ir varžybos konkurencingoje aplinkoje. Taigi mums svarbu turėti palaikantį partnerį, kuris šiuo atveju – su buriuomene jau ne vienerius metus bendradarbiaujantis bravoras”, – susirinkusiems į „Volfas Engelman Studiją“ antradienio vakarą sakė „Ambersail-2“ buriuotojų klubo vadovas Arvydas Paunksnis, rašoma pranešime spaudai.

„Sutartis ir memorandumas, kurį šiandien pasirašome, mums, kaip įmonei, pirmiausia reiškia ištikimybę. Bravoras visada buvo šalia buriuomenės – juk netgi pirmasis buriavimo klubas Lietuvoje įkurtas čia, Kaune, kaip ir VE bravoras. Pastaraisiais metais ištikimai palaikėme buriuotojų komandas tokiose varžybose kaip Kuršių marių regata ir kiti didieji buriuotojų renginiai.

Be to, jau esme prisidėję ir prie pirmosios „Ambersail“ jachtos žygių, taigi šiandien įtvirtinta naujoji partnerystė kartu yra ir viso to pratęsimas: dabar didžiosios palaikymo pajėgos bus nukreiptos į „Ambersail-2“ komandą, atstovaujančią Lietuvą tarptautinėse regatose. Mums tai – džentelmeniška garbė prisidėti prie jų būsimų pergalių ir garbingų kovų”, – kalbėjo AB „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

„Buriavimas Lietuvoje pastaraisiais metais išgyvena pakilimo laikotarpį. Lietuviai vis daugiau buriuoja, vis drąsiau startuoja tarptautinėse regatose, išmėgina naujas akvatorijas, na o jachtos „Ambersail-2“ įsigijimas apskritai yra pasaulinio masto įvykis. Visa tai nebūtų įmanoma be tokių mūsų bendražygių ir draugų kaip bravoras „Volfas Engelman“. Draugystė su juo prasidėjo nuo mažų dalykų, o šiandien bendradarbiaujame kone visų svarbiausių buriuotojiškų įvykių Lietuvoje metu.

Be galo džiugu, kad šiandien prie mūsų savo pajėgas prijungia dar ir informacinis partneris, portalas 15min. Tikiu, kad jie padės parodyti, kad buriavimas yra sporto šaka, leidžianti formuoti stiprias asmenybes, grūdinti charakterį ir ugdyti tvirtas vertybes. O svarbiausia – buriuoti galima nepaisant amžiaus, lyties, profesijos ar kitų skirtumų“, – teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Specialaus renginio metu oficialiai pasirašyta unikalios partnerystės sutartis ir šio bendradarbiavimo ideologiją užtvirtinantis memorandumas. Pastarojo pagrindu bravoras įsipareigojo ne tik suteikti investicijų, kurios padėtų siekti pergalių prestižinėse tarptautinėse regatose, bet ir prisidėti prie buriavimo sporto populiarinimo Lietuvoje. „Ambersail-2“ buriuotojai įsipareigojo siekti aukščiausių rezultatų, įgyvendinti tarptautinės pagarbos vertų idėjų, puoselėti buriuomenę ir bravorą vienijančias vertybes.

Renginio metu buvo pristatyta bei išlydėta ir „Ambersail-2“ komanda, kuri balandžio 14 dieną startuos „Les Voiles de St. Barth“ regatoje Karibuose. Joje šiemet pergalės sieks komandos kapitonas Saulius Pajarskas ir būrys patyrusių buriuotojų: Linas Ivanauskas, Tomas Ivanauskas, Arvydas Paunknis, Ramūnas Bložė, Nerijus Eidukevičius, Andrius Mamontovas, Andrius Nikanorovas, Tomas Gižas, Justas Žegunis, Jurgis Radzevičius, Ričardas Novosinkas, Tomas Tumėnas, Andrius Pranckevičius, Ramūnas Janonis, Giedrius Masalskis ir Mindaugas Stasiulis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA