Ramučiuose vėl pradėjo smirdėti | Kas vyksta Kaune

Ramučiuose vėl pradėjo smirdėti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pamažu atšylantis oras pradėjo vėl „apnuoginti“ kartu su pavasariu vis atsinaujinančias problemas. Ramučių gyventojai vėl skęsta nemaloniame dvoke, kaip sako jie, sklindančiame iš Kauno Mechaninio-biologinio komunalinių atliekų apdorojimo įrenginių (MBA).

Apie nemalonų kvapą gyvenamoje aplinkoje žmonės pranešė vakar, balandžio 8 dieną, socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Ramučių gyventojai“. „Atšilo oras. Smarvė ir MBA. Prasideda…“, – rašė jie.

Po įrašu pasipylusiame nepasitenkinime esama situacija atsirado ir raginimas pranešti apie sklindančią smarvę atsakingiems asmenims, kad šie imtųsi atitinkamų veiksmų. Tačiau ir čia nuskambėjo nusivylusių gyventojų liūdesio gaida: „Kas iš to? Pranešus vis tiek niekas nesikeičia“. „Nepranešite, tai galvos, kad procesai veikia tinkamai, nes jie viduje to nejaučia, – kvapas pasiekia tik po kurio laiko, ir jie net nežino kaip toli jis gali siekti“, – sakė minėtoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje rašę žmonės.

Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (RATC) atstovai priekaištų, kad Ramučių gyventojus kamuojanti smarvė, gali sklisti iš MBA įrenginių, kratosi. „Gyventojų skundai mūsų nepasiekė. Šiuo metu keičiame biofiltrą, tačiau esame išjungę toje pusėje esantį ventiliatorių, todėl nemalonių kvapų neturėtų būti. Neseniai patys vykome apžiūrėti, nemalonus kvapas buvo juntamas prie „Ortopedijos technikos“, Savanorių prospekte, tačiau ne dėl MBA. Tad sunku pasakyti, ar smarvė tvyrojo Ramučiuose, ar mieste“, – „Kas vyksta Kaune“ teigė laikinai direktorės pareigas Kauno RATC užimanti Ingrida Valavičienė.

Pasak jos, šiuo metu yra paruoštas veiklos planas, keičiami biofiltrai. „Galvoju, kad šiemet iš MBA neturėtų smirdėti. Socialiniame tinkle dvoku skundėsi tik vienas žmogus, iš kitų patvirtinimo nesulaukta. Tais atvejais, kai nemalonūs kvapai išties juntami aktyviai, gyventojai skundžiasi ne po vieną o dešimtimis“, – kalbėjo pašnekovė.

I. Valavičienė teigimu, smarvė gali kamuoti ir nuo pavasarinio laukų tręšimo, esą būna atvejų, kai „paleidžiama“ dujų įmonė, skleidžianti panašų kvapą. „Visi nemalonūs kvapai tapatinami su mūsų MBA, bet paskambinusi į gamyklą sužinojau, jog skundų negauta. Visi vykdomi darbai atitinka normas, gamyklos viduje taip pat nejuntamas nemalonus kvapas“, – tikino Kauno RATC atstovė.

Ramučių gyventojai dėl jų gyvenamąją aplinką kamuojančios smarvės skundžiasi ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, 2017 metų rudenį jie taip pat ketino „apsišarvuoti“ dujokaukėmis, idant išvengtų užuodžiamų kvapų. Tąkart Kauno RATC informavo apie planuojamą trumpalaikį elektros tiekimo nutrūkimą Kauno Mechaninio-biologinio komunalinių atliekų apdorojimo įrenginiuose, kai buvo atjungta oro ventiliavimo sistema, ir suaktyvėjo nemalonūs kvapai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA