Kauno klinikose atsidūręs A. Veryga įvertino ligoninės maistą ir gydymą | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose atsidūręs A. Veryga įvertino ligoninės maistą ir gydymą

delfi.lt 2019/04/08 13:17
DELFI montažas nuotr.

Sekmadienį paaiškėjo, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dėl viruso sukeltų komplikacijų guli Kauno klinikose. Pirmadienį politiko atstovė perdavė, kad ministras sveiksta ir žada greitai grįžti prie darbų.

Ministro patarėja DELFI tikino, kad A. Verygai – ne tymai. Jis sirgo jau kurį laiką ir neįvardintas virusas komplikavosi į plaučių uždegimą. Dėl šios priežasties jis paguldytas į Kauno klinikas.

„Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šiuo metu vis dar Kauno klinikose. Jo sveikata sparčiai gerėja, kasdien jis jaučiasi vis geriau. Nebėra ir temperatūros, kuri ilgą laiką buvo nemaža.
Ministras tikisi, kad šią savaitę bus išleistas iš ligoninės ir galės grįžti namo.

Šiandien su juo kalbėjome kelis kartus ir jis tikrai jaučiasi kur kas geriau, – pirmadienį komentavo Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

– Ministras į medikus kreipėsi, kai virusinė infekcija komplikavosi į plaučių uždegimą. Prieš tai jis gydėsi namuose. Jis serga jau pusantros savaitės – tiek laiko nėra jo ir darbe.

Be to, kaip ir kasmet, taip ir šiemet, jį kamavo pavasarinė alergija žiedadulkėms. Po to jo sveikata pablogėjo – peraugo į virusinę infekciją. Kokia ji – medikams tiksliai nepavyko nustatyti, tačiau ji komplikavosi į plaučių uždegimą, dėl kurio ministras nuo praėjusios savaitės trečiadienio gydomas Kauno klinikose.”

A. Veryga perduoda, kad yra patenkintas ligoninės maistu. „Jis jam yra skanus, įvairus, sveikai pagamintas, estetiškai patiektas. Kauno klinikos maistą pacientams gamina vietoje, naujai įrengtoje modernioje virtuvėje, – sakė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

– Ministras gydomas tokiomis pat sąlygomis, kaip ir visi kiti šios gydymo įstaigos pacientai. Tai yra tais pačiais ligoninės perkamais pigiausiais vaistais, kuriuos gydymo įstaiga įsigyja per CPO katalogą, viešųjų pirkimų būdu. Specialiai jam nėra nieko perkama ar ieškoma.

Plaučių uždegimas su komplikacijomis – ne juokas, o rimta. Todėl natūralu, kad prireikė medikų pagalbos. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, pacienati gali pasirinkti, kuri nori būti gydomi. Ministras – taip pat.”

Ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė sekmadienį sakė, kad A. Veryga serga jau pusantros savaitės, tiek laiko jis nebuvo darbe. Iki šios savaitės trečiadienio jis bus gydomas Kauno klinikose.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA