Šv. Velykų proga Rumšiškės pavirs dirbtuvėmis ir margučių mūšio lauku | Kas vyksta Kaune

Šv. Velykų proga Rumšiškės pavirs dirbtuvėmis ir margučių mūšio lauku

Lietuvos liaudies buities muziejaus nuotr.

Balandžio 22-ąją, antrąją šv. Velykų dieną, Lietuvos liaudies buities muziejus visus kviečia į pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventę Rumšiškėse.

[galerija kiek=”4″]

Tai – pirmoji kalendorinė šventė, sugrįžusi į viešą mūsų gyvenimą kartu su atkurta Lietuvos nepriklausomybe. Antroji diena pasirinkta neatsitiktinai: tą dieną tradicija skatina keliauti bei viešėti, o štai pirmąją – skirti maldai bei šeimai.

Šv. Velykų šventė Rumšiškėse prasidės 10 valandą ryto su tautodailininkų dirbinių muge ir gardumynais. Taip pat vyks Velykų stalų paroda „Sveiki sulaukę šv. Velykų“, Sasnavos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje lauks Vilniaus krašto ir tradicinių verbų paroda, o gyvūnijos pasaulio gerbėjai turės progą pamatyti Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos veislinių paukščių parodą.

Nuo 12 valandos vyks gavėnios išvarymas, pakelės karčemoje lauks Velykės dovanėlės, o muziejaus sodybose skambės sūpuoklinės dainos. Pavasario šventės tradicija – margučių ridenimas su lazdomis – lauks Gintališkės sodyboje. Taip pat vyks margučių-milžinų ridenimas, ,,Velykinis krepšinis“, Velykaičių nešimas per rąstą, kiaušinių ruletė drąsiausiems bei kiaušinių marginimas vašku.

Aktyvių pramogų gerbėjus pasitiks važinėjimas arklių traukiamais vežimaičiais, o rankdarbių mėgėjai galės išbandyti savo kūrybinius sugebėjimus Velykinių aitvarų dirbtuvėlėse ir monetų kalime.

Taip pat lauks pramoga „Nusifotografuok – tapk margučiu!“, Velykinis paštas ir Velykinė fotoateljė.

12 valandą taip pat prasidės Velykinės linksmybės sodybose, kurioms vadovauja folkloro ansambliai: „Verpeta“, „Liktužė“, „Alda“, „Šilas“, „Žaisa“ ir „Sutaras“.

Lankytojai turės progą sudalyvauti ir margučių konkurse, kurio metu bus renkamas gražiausias, mažiausias ir didžiausias margutis.

14 valandą prasidės Birštono vienkiemio teatro spektaklis pagal Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės pjesę „Kuprotas oželis“. Tai nuotaikinga idilė apie Onytės ir Jonelio meilę, apie apsukrią motiną, norinčią savo dukrą atiduoti už turtingo našlio. Spektaklis apipintas lietuvių liaudies dainomis, šokiais, papročiais ir tradicijomis.

Baigiamoji šventės dalis vyks nuo pusės keturių ir apdovanos konkursų bei žaidimų nugalėtojus. O pabaigai – aitvarų skraidinimas.

Organizatoriai ragina nepamiršti geros nuotaikos ir margučių, nesgražiausių velykaičių savininkai bus apdovanoti prizais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA