Kauniečiai džiaugiasi paskutiniais šilto oro pliūpsniais: artinasi vėsa | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai džiaugiasi paskutiniais šilto oro pliūpsniais: artinasi vėsa

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį pavasariški saulės spinduliai išviliojo kauniečius pasižvalgyti po pamažu atbundančią gamtą. Šiandien kaip niekad tinkama diena pasivaikščiojimui, nes ilgai dangų lepinusi saulė jau rytoj slėpsis už debesų, gerokai atvėsindama orą, tai tęsis iki savaitės pabaigos.

[galerija kiek=”20″]

Termometro stulpelis, nepašykštėjęs šilumos ir savaitės pradžią sušildęs iki 14 laipsnių šilumos, neliko „neįvertintas“. Šį kartą „Kas vyksta Kaune“ fotografo fotoaparato blykstė pagavo akimirkas Panemunės šile.

Į pušyną Aukštojoje Panemunėje, esantį tarp Naujosios Panemunės, Nemuno upės kilpos, Vičiūnų gyvenvietės ir Raudonojo Kryžiaus gatvės, „Trijų mergelių“ tiltu žingsniuoja vis daugiau pėsčiųjų pėdų. Vieni iš jų stabteli pasigrožėti panoraminiais vaizdais ir Nemunu tiesiog čia pat – ant tilto, kiti – palengva eina į priekį suplanavę norimą pasivaikščiojimo maršrutą Panemunės šilo takeliais, arba grįžta atgal įvykdę visus numatytus aktyvaus ar skirto poilsiui laisvalaikio planus.

Čia stūksantys suoleliai, įkaitinti balandžio saulės spindulių, nebestūkso vieniši – praeiviai vis prisėda pailsėti įveikę skirtingus nuotolius. Kauniečiai į gamtą pirmadienį patraukė ne tik su mažais vaikais, bet ir su keturkojais bičiuliais, besimėgaujančiais nevaržoma laisve žaliuoti besiveržiančioje aplinkoje. Viskuo, kas bunda Panemunės šile, domisi ir vikriosios voveraitės, smalsiai žvalgydamosi aplink nuo pumpurais turtingo medžio šakų.

Saulė ir jos skleidžiama šiluma šiandien itin tinkama džiaugtis, nes jau rytoj oras vės. Remiantis Gismeteo pateikiamais duomenimis, antradienį kaip ir trečiadienį oro temperatūra sušils iki 6 laipsnių šilumos. Ketvirtadienį bei penktadienį dar labiau vės – termometro stulpelis pakils tik iki +4 laipsnių su silpno lietaus tikimybe. Šiek tiek aktyviau vėl pasirodyti saulė ims šeštadienį ir sekmadienį, nutiesdama kelią į šiltesnės ateinančios savaitės pradžią.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA