Netikėtas policijos reidas Kaune: patikrino kelis šimtus vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Netikėtas policijos reidas Kaune: patikrino kelis šimtus vairuotojų

Kauno apskrities VPK nuotr.

Sekmadienio vakarą nuspręsta patikrinti, kaip Kauno vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, ar yra sąmoningi ir sėda prie automobilio vairo blaivūs. Vos per keletą valandų Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai patikrino 320 vairuotojų blaivumą ir nustatė kelis asmenis, vartojusius alkoholio.

Kaip nurodoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime, balandžio 7 d. Patrulių rinktinės pareigūnai vykdyto reido metu nustatė du automobilio vairuotojus, vartojusius alkoholį, tačiau neviršijusius leistinos alkoholio normos – 0,18 prom. ir 0,36 prom.

Taip pat nustatytas dviratininkas, rizikavęs ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu – jis nusprendė važiuoti dviračiu, būdamas lengvai apsvaigęs nuo alkoholio. Vyrui nustatytas 0,80 prom. girtumas.

Policinės priemonės metu patikrinta virš 300 vairuotojų / Kauno apskrities VPK nuotr.

„Neblaivių vairuotojų sukelti eismo įvykiai dažniausiai turi labai skaudžias pasekmes. Alkoholis ir vairavimas yra absoliučiai nesuderinami dalykai, turime suvokti, kad kelyje turime saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius“, – pranešime cituojami Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnai.

Patrulių rinktinės policininkai vien per pirmuosius tris šių metų mėnesius blaivumą patikrino daugiau nei 15 tūkst. vairuotojų, iš jų daugiau nei 100 buvo neblaivūs. Tokios ir panašios priemonės aktyviai bus vykdomos ir toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA