Diena su augintiniu Kauno įstaigoje įgauna tradicijas | Kas vyksta Kaune

Diena su augintiniu Kauno įstaigoje įgauna tradicijas

Organizatorių nuotr.

Diena su augintiniu įgauna tradicijas Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriuje – balandžio 5 dieną, kolegos negalėjo atitraukti rankų nuo pekiniuko Mopso, o atėjusius į vaiko kambarį, užėmė draugiškas katinas Mykolas.

„Naujieji kolektyvo nariai dirbo gerai, su patikėtomis pareigomis susitvarkė, jokių priekaištų jiems neturiu, – juokavo Skyriaus vedėja Neringa Martišienė, – tikiuosi, kad prie mūsų kolektyvo jie dar prisijungs. Dieną su augintiniu ketiname tradiciškai rengti pirmą mėnesio penktadienį“.

Pekinų veislės Mopsas apsilankė visuose kabinetuose, sužavėjo mokėjimu bendrauti ir gera nuotaika. Jo šeimininkė, mobiliosios komandos specialistė Birutė, džiaugėsi savo vienuolikos jau sulaukusio augintinio populiarumu. Atlaikęs visų švelnumo priepuolį, Mopsas ramiai užsnūdo šeimininkės darbo stalo lentynoje.

Diena su augintiniu / Organizatorių nuotr.

Katinas Mykolas sukėlė šiek tiek sumaišties, bet nepalyginamai daugiau paskleidė švelnumo, šilumos ir gerų emocijų, po valandos kabinete jautėsi tarsi namie. Geriausią ryšį Mykolas užmezgė su kačių mylėtoja patarėja Evelina.

Prieš penkis metus vienos Skyriaus darbuotojos dukra nusilpusį kačiuką rado pamiškėje esančioje sodyboje. Jis išgyveno, o paskui dar atlaikė kelias sudėtingas operacijas. Mergaitė tiki, kad nelengva vaikystė jį padarė tokiu švelniu kitiems. „Mykolas labai myli vaikus“, – sakė mergaitė.

Diena su augintiniu / Organizatorių nuotr.

Pirmosios dienos su augintiniu žvaigžde buvo tapęs retriveris Vėjas. Skyriaus vadovė N. Maritšienė yra šios veislės šunų gerbėja.

Darbų augunitnių apsilankymo dieną nebuvo mažiau, bet augintiniams draugiška aplinka, anot kolegų, į didelės atsakomybės ir įtampos kupiną rutiną įnešė ramybės. Įstaigoje įrengtame vaiko kambaryje katinas galėtų dirbti ir kasdien, čia užsukantys vaikai tikriausiai dėl to neprieštarautų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA