Naujovės mieste: į Kauno gatves išriedės ir paspirtukai | Kas vyksta Kaune

Naujovės mieste: į Kauno gatves išriedės ir paspirtukai

„CityBee“ nuotr.

Kaunas pildosi transporto priemonių paslaugomis – „CityBee“ dviračiai jau išriedėjo į gatves, o netrukus į miestą atkeliaus ir elektrinių paspirtukų paslauga.

„CityBee“ dviračiai grįžta į Kauno miestą – per ateinančią savaitę dviračių nuomos paslauga turėtų užpildyti visas dviračių stoteles.

Oranžinius dviračius mieste išsinuomoti galite jau dabar – tereikia parsisiųsti „CityBee“ programėlę ir užsiregistruoti. Atlikus kelis paprastus žingsnius galite griebti ryškiaspalvę transporto priemonę ir riedėti pavasarėjančiomis Kauno gatvėmis.

„CityBee„ taip pat siūlo galimybę įsigyti vieną iš abonementų, kuris suteiks neribotą skaičių nemokamų 30min trukmės kelionių.

Kauno gatvėse netrukus pasirodys ir dar viena naujovė – elektriniai paspirtukai. Ši didelio susidomėjimo sulaukusi transporto priemonė Kauną pasieks dar iki vasaros.

Paspirtukus pristačiusi bendrovė „CityBee“ nurodo, kad išsinuomoti transporto priemonę valandai kainuos 6,5 euro: 0,5 euro sudarys starto mokestis, dar 10 euro centų – kiekviena minutė.

Bendrovė tikina, kad Vakarų Europos didmiesčiuose tokia paslauga yra iki dviejų kartų brangesnė.

„CityBee“ vadovas Lukas Yla tikisi, kad paspirtukai leis patogiai įveikti atstumus, kurie per ilgi eiti, bet per trumpi važiuoti automobiliu.

„Tarkime, jei dirbi viename Gedimino prospekto gale, o susitikimas suplanuotas kitame, turi įveikti maždaug dviejų kilometrų atstumą. Pėstute tam prireiktų daugiau nei 20 minučių. Dviračiu – greičiau, bet suprakaituosi. Su elektriniu paspirtuku šį atstumą be vargo nuriedėsi per maždaug šešias minutes. Be to, nereikės rūpintis, kur jį pastatyti“, – komentavo L. Yla.

Paspirtukus bus galima nuomotis per išmaniojo telefono programėlę „free-float“ principu, t. y. pasiėmus juos vienoje vietoje bus galima palikti kitur.

Bendrovė atkreipia dėmesį, kad elektriniams paspirtukams galioja tos pačios taisyklės, kaip ir dviračiams. Jais važinėjantys nepilnamečiai privalo dėvėti šalmą, suaugusiems jis rekomenduojamas.

Paspirtukai turės įmontuotus jutiklius, jie nuomos paslaugų punktams suteiks informaciją apie transporto priemonės buvimo vietą, gedimus.

Kelių eismo taisyklėse elektriniai paspirtukai prilyginami dviračiams, jais važiuoti galima dviračių takais, jei jų nėra – šaligatviu ar gatve.

Visiškai pakrautu paspirtuku galima nuvažiuoti iki 45 kilometrų ir išvystyti iki 25 kilometrų per valandą greitį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA