Kauniečiai – vieni aktyviausių Nacionalinio ekonomikos egzamino dalyvių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai – vieni aktyviausių Nacionalinio ekonomikos egzamino dalyvių

Organizatorių nuotr.

Kauno miesto ir rajono gyventojai aktyviai laikė Lietuvoje vykusį Nacionalinį ekonomikos egzaminą – iš viso savo ekonomikos žinias pasitikrino 1224 Kauno miesto ir 106 rajono gyventojai.

Pranešime spaudai rašoma, kad aktyviausi buvo moksleiviai – ekonomines užduotis sprendė 589 mokiniai, nemažai ir piliečių – apie 550, likusią dalyvių dalį sudarė studentai.

Antrą kartą vykusį Nacionalinį ekonomikos egzaminą šiemet iš viso laikė 8000 lietuvių. Jei vertintume dešimtbale sistema šalies gyventojai egzaminą išlaikė penketui. Panašus ir kauniečių rezultatas – dauguma teisingai atsakė į pusę iš trisdešimties testo klausimų. Galutiniai rezultatai dar skaičiuojami, nugalėtojai bus paskelbti balandžio viduryje.

„Klausimai tikrai patiko, vertė pamąstyti, įvertinti savo galimybes. Jeigu kam nepasisekė, tai bus proga patobulinti savo žinias ekonominio raštingumo srityje“, – įspūdžiais dalijasi Kauno Rokų gimnazijos ekonomikos mokytoja Vaida Valiuvienė.

Nacionalinis ekonomikos egzaminas / Organizatorių nuotr.

Kauniečiams sudėtingiausi buvo klausimai apie gyventojų pajamų mokestį ir pinigų politiką. Lengviausiai sekėsi užduotys susijusios su asmeniniais finansais.

„Džiugu, kad Kauno gyventojai domisi ekonomika. Dažnai net nesusimąstome, kad mes patys esame jos dalis, juk ekonomika – tai mokslas apie žmonių bendradarbiavimą ribotų išteklių pasaulyje. Tik ją išmanydami priimsime palankius finansinius sprendimus, suprasime, kaip veikia valdžia. Pagrindinis egzamino tikslas – sudominti, paskatinti domėtis”, – sako egzaminą organizavusio Lietuvos laisvosios rinkos instituto Švietimo centro vadovė Marija Vyšniauskaitė.

Egzaminą organizuoja Lietuvos laisvosios rinkos institutas su LRT. Klausimus rengė visų šalies aukštųjų mokyklų ekonomikos fakultetai, Lietuvos bankas, Finansų ministerija, Valstybinė mokesčių inspekcija, švietėjiškos organizacijos ir ekonomikos mokytojai.

Egzaminą globoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA