Nelaukti svečiai kasmetinėje parodoje: už lankytojų terorizavimą – bauda | Kas vyksta Kaune

Nelaukti svečiai kasmetinėje parodoje: už lankytojų terorizavimą – bauda

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugybę žmonių suburianti kasmetinė „Ką pasėsi…2019“ paroda pritraukė ir nelauktų svečių – romų tautybės pinigų prašinėtojai terorizavo parodos lankytojus.

Nuo ketvirtadienio, balandžio 4 d., Kauno rajone, Akademijoje pradėjusioje veikti parodoje „Ką pasėsi.. 2019“, apsilankė ir policijos pareigūnai.

Pranešime spaudai rašoma, kad buvo gautas pranešimas, kad parodos metu keletas asmenų įtartinai elgiasi, vaikštinėja, įkyriai prašo lankytojų juos paremti, reikalauja pinigų.

Nedelsiant sureagavus į gautą pranešimą, atvykus į parodą pastebėti keli asmenys, įkyriai reikalaujantys parodos lankytojų pinigų. Policijos pareigūnai pirmiausia bandė sudrausminti asmenis ir paprašė jų išeiti iš renginio.

Į pastabą nesureagavę romų tautybės asmenys, buvo vėl pastebėti policijos pareigūnų įžūliai prašantys lankytojų pinigų bei įtartinai besielgiantys. Šįkart pastebėję pareigūnus asmenys nedelsiant pasišalino, tačiau vienam iš jų, gimusiam 1992 m., surašytas administracinių nusižengimų protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 str. 2 d. Už tai gresia bauda iki 600 eurų.

Masiniuose renginiuose, parodose apsilanko net keli tūkstančiai gyventojų, tad pasitaiko, jog tokiose žmonių susibūrimo vietose apsilanko ir ligotais apsimetantys, išmaldos reikalaujantys asmenys.

Siekiant užtikrinti visų gyventojų ir turto saugumą, tokiuose renginiuose ir jų prieigose patruliuoja policijos pareigūnai.

Policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena gyventojams visuomet pastebėjus bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA