ŽŪM dairosi patalpų Kaune: konkurse – iki 10 potencialių vietų | Kas vyksta Kaune

ŽŪM dairosi patalpų Kaune: konkurse – iki 10 potencialių vietų

BNS 2019/04/04 13:54
R. Tenio nuotr.

Žemės ūkio ministerija ketvirtadienį paskelbė būsimų jos patalpų Kaune nuomos konkursą. Anot nekilnojamojo turto ekspertų, labiausiai tikėtina, kad bus išnuomotos naujos statybos verslo centro patalpos, o konkursui gali būti pateikta iki 10 pasiūlymų.

Tiesa, nors konkursas skelbiamas dabar, ministerijos padalinys Kaune pradėjo veiklą balandžio 2 d., tačiau laiko persikelti visai dar prireiks.

„Ministerija turėtų būti perkelta iki 2020 metų kovo 31 dienos, tai tokias sąlygas mes diktuojame ir būsimiems tiekėjams, kurie nuomos patalpas, kad mes iki tos dienos pilnai galėtume įsikelti“, – BNS sakė ministerijos perkėlimo į Kauną projekto vadovė Vitalija Zumerienė.

Kaip nurodoma konkurso sąlygose, nuomai siūlomos patalpos turi būti nutolusios nuo Kauno geležinkelio stoties ne daugiau kaip 3,5 kilometro spinduliu, jose įrengta 280 darbo vietų ministerijos ir 50 – Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros darbuotojams, o bendras plotas turi būti 4,55–4,95 tūkst. kv. metrų.

Konkurso vertės ministerija neatskleidė.

Nuomos sutartis bus pasirašoma penkeriems metams su galimybe ją pratęsti dar tokiam pat laikui. Pasiūlymų ministerija laukia iki gegužės 6 dienos.

NT ekspertai: tikėtina, kad ministerija kursis naujuose verslo centruose

Nekilnojamo turto (NT) ekspertai sutinka, kad labiausiai tikėtina, kad ministerija įsikurs naujos statybos verslo centre.

NT plėtros asociacijos vadovas Mindaugas Statulevičius kaip potencialias vietas vardijo šalia Karaliaus Mindaugo prospekto „Vičiūnų grupės“ statomą verslo centrą „Magnum“, ten pat esantį bendrovės „Fugetė“ verslo centrą, „Urban investors“ verslo centrą BLCK Donelaičio gatvėje bei Savanorių prospekte esančius „Prime“ biurus.

„Tokie du įdomesni objektai galėtų būti taksi parkas. Jis apleistas, jo kol kas neskubama judinti ir spekuliatyviai rinkai pasiūlyti, bet jeigu būtų toks tikslinis dalyvavimas, sąlyginai greitai galima, tikrai greičiau nei per metus įrengti ir pritaikyti, ten didelis plotas. Tada yra verslo parkas „Aušra“, jis kitoje gatvės pusėje nuo autobusų stoties“, – BNS sakė M. Statulevičius.

V. Matijošaičiui artimi šaltiniai pernai birželį BNS yra sakę, kad „Vičiūnų“ grupė yra nusprendusi nedalyvauti viešojo sektoriaus konkursuose ir net nebandys dalyvauti ŽŪM nuomos konkurse.

M. Statulevičius taip pat užsiminė apie galimybę įsikurti buvusiuose Kauno technologijos universiteto pastatuose, kuriuos aukcionuose įsigijo verslo grupės.

NT bendrovės „Ober-Haus“ Kauno biuro vadovas Antanas Kišūnas tarp labiausiai tikėtinų variantų įvardino verslo centrus BLC, „Magnum“ ir Karaliaus Mindaugo verslo centrą.

Anot jo, tikėtina, kad bus renkamasi iš naujų verslo centrų, nes seni pastatai nėra pritaikyti numatytam plotui ir žmonių skaičiui.

„Nežinau, ar 4,5 tūkst. kvadratinių metrų, į seną pastatą galima sutalpinti tiek žmonių. Verslo centruose yra pritaikytas aukštis, išplanavimą galima pritaikyti pagal žmonių kiekį, o seni pastatai nepritaikyti tokiems kiekiams ir į tokią kvadratūrą žmonių. Manau, kad tikrai mąstoma apie naujos statybos verslo centrus“, – BNS sakė A. Kišūnas.

Šia savaitę Kaune I. Kanto gatvėje, valstybės patalpose jau atidaryta „veidrodinė“ ministerija. Kol kas joje dirba 10 žmonių, tačiau pamažu jų skaičius augs.

Perkėlus ministeriją, vėliau bus sprendžiama, ar perkelti ir Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) bei Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT). Anot V. Zumerienės, jei bus nuspręsta šias tarnybas perkelti, joms taip pat bus ieškoma patalpų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA