Kauno kavinės savininkei – kaltinimai dėl algų mokėjimo vokeliuose | Kas vyksta Kaune

Kauno kavinės savininkei – kaltinimai dėl algų mokėjimo vokeliuose

BNS 2019/04/04 11:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) kaltina kavinės savininkę iš Kauno nuslėpus beveik 20 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl atlyginimo mokėjimo vokeliuose, apgaulingos apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų teikimo mokesčių administratoriui.

Tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad Dainavos mikrorajone kavinėje veikusioje kavinėje buvo organizuojami individualūs banketai – kalėdiniai renginiai, laidotuvių metinėms atminti artimųjų užsakomi pietūs.

Nustatyta, kad kavinės savininkė 114 kartų paėmė grynuosius pinigus iš klientų, tačiau gautų beveik 4 tūkst. eurų neįtraukė į buhalterinės apskaitos dokumentus ir registrus.

Tyrimo metu surinkti duomenys, kad įmonės buhalterijoje nebuvo fiksuota ir dalis mokamo darbo užmokesčio.

Įtariama, kad apie dešimt darbuotojų turinčioje kavinėje didžiausią neapskaitytą darbo užmokestį gaudavo virėjai, mažesnę sumą – barmenai, o padavėjai ir virtuvės pagalbininkai – mažiausiai iš visų.

Aiškinant neoficialaus atlyginimo išmokėjimo faktus išaiškėjo ir tai, kad kavinės savininkė tikindavo darbuotojus, neva jie kavinėje įdarbinti visu etatu, tačiau buhalterinėje apskaitoje buvo fiksuojama, kad jie dirba tik pusę etato.

FNTT įtaria, kad siekdama išvengti mokesčių kaunietė kelerius metus teikė tikrovės neatitinkančią informaciją apie kavinės pajamas, mokėtinas socialinio ir sveikatos draudimo įmokas.

Baigta baudžiamoji byla perduota Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA