Programavimo mokykla „Kaunas Coding School“ atidaro naujas patalpas Kaune | Kas vyksta Kaune

Programavimo mokykla „Kaunas Coding School“ atidaro naujas patalpas Kaune

Organizatorių nuotr.

Viena didžiausių suaugusiųjų programavimo mokyklų Lietuvoje „Vilnius Coding School“ plečia mokymo paslaugų tinklą ir prie savo Kauno padalinio – „Kaunas Coding School“ – prijungia dar vienas patalpas miesto centre. Pasipildžiusi nauja studijų vieta Vytauto pr. su trijomis naujomis klasėmis, mokykla Kaune vienu metu galės mokyti keturis kartus daugiau studentų. Naujose patalpose, kurios yra pritaikytos ir judėjimo negalią turintiems asmenims, taip pat įsikurs mokyklos Karjeros centras bei bendradarbystės erdvė „Code-working“.

Šiuo metu programavimo mokykla „Vilnius Coding School“ valdo du padalinius Lietuvoje – Vilniuje ir Kaune bei vieną padalinį Latvijoje, Rygoje, iš viso savo tinkle sujungdama 8 lokacijas ir 18 klasių.

Tikslas – IT bendruomenės kūrimas

„Plėtra Kaune – ilgai planuotas strateginis žingsnis, siekiant, kad mokiniai visuose mūsų padaliniuose gautų tokį pat išplėtotą paslaugų paketą, apimant ne tik populiariausias studijų programas, bet ir Karjeros centro paslaugas bei naujas bendradarbystės erdves“, – apie neseniai atidarytas naujas mokyklos patalpas pasakoja programavimo mokyklos „Vilnius Coding School“, turinčios padalinius Vilniuje, Kaune ir Rygoje, įkūrėja Julija Rimšelė.

Pasak mokyklos įkūrėjos, yra išsikeltas tikslas būti ne tik mokymo įstaiga, kuri orientuojasi į suaugusiųjų perkvalifikavimą, bet ir tapti tolesniu ramsčiu, siekiant karjeros IT srityje. „Prie mokymosi programų paketų pasiūlydami bendrą darbo erdvę norime suburti bendraminčius po vienu stogu, suteikti reikiamą pagalbą mokyklos absolventams, savarankiškai tęsiantiems mokymosi procesą ar jau dirbantiems prie savo projektų. Taip pat konsultacijas tiek programavimo, tiek karjeros IT srityje klausimais, naujus profesinius kontaktus, galimybes sutikti projektų partnerių, darbuotojų ir net darbdavių“, – pasakoja J. Rimšelė.

Padalinio „Kaunas Coding School“ naujos patalpos įsikurs Vytauto pr., iš viso mokyklos laikinosios sostinės tinkle apjungiant dvi lokacijas su keturiomis klasėmis. Šiose patalpose taip pat veiks mokyklos konsultacijas visiems savo studentams teikiantis Karjeros centras bei bendradarbystės erdvė „Code-working“. Pastarąja savo alumnams mokykla siūlys pusę metų naudotis nemokamai.

Platus paslaugų spektras visiems

„Mokinių skaičius Kaune nuolat auga, jų lūkesčiai mums yra svarbūs, tad siekiame suteikti ne pavienes paslaugas, o jų kompleksą. Matome, kad kauniečiai nori ne tik išmokti naujų įgūdžių, tačiau ir toliau gyventi toje terpėje, bendrauti tarpusavyje, kurti IT bendruomenę, o tai ir yra mūsų tikslas. Ne tik išmokyti, bet ir toliau kartu plėtoti įvairias idėjas ar padėti joms atsiskleisti“, – teigia Kauno padalinio „Kaunas Coding School“ vadovė Justina Kugytė, pastebėdama, kad šiuo metu Kauno padalinyje iš viso dirba dešimt lektorių.

Mokyklos lektoriai, be populiariausių vakarinių programavimo bei tinklalapių kūrimo mokymų, veda ir tinklalapių dizaino, testavimo, duomenų analitikos (angl. Big Data), Agile IT projektų valdymo mokymus. Tuo tarpu dienos metu kviečiame mokytis tinklalapių kūrimo bei JAVA programavimo kalbos.

Padalinio vadovė taip pat džiaugiasi, kad visa nauja „Kaunas Coding School“ erdvė yra pritaikyta judėjimo negalią turintiems žmonėms – Kauno autobusų stotyje galima persikelti per Vytauto pr. požeminę perėją, o pastatas, kuriama atidarytos naujos patalpos, turi liftą, padedantį patekti tiesiogiai į mokyklos antrąjį aukštą. Mokyklos patalpose įrengta renginių-paskaitų klasė nėra ribojama durimis, taip palengvinant ir judėjimą visoje erdvėje.

Per veiklos metus mokyklos Karjeros centras beveik 85 proc. absolventų padėjo surasti pirmąją praktikos vietą arba darbą technologijų, programavimo ar su tuo susijusiose srityse. Karjeros centras bendradarbiauja su beveik 150 IT įmonių, Kaune tarp jų – „Telesoftas“, „Present Connection“, „Adform“, CUJO ir kt.

Greta vykdomų mokymo programų, „Kaunas Coding School“ kauniečiams siūlo nemokamus edukacinius renginius, tokius kaip „Moterys užkariauja IT“, susitikimus su didžiausiomis technologijų įmonėmis Lietuvoje bei plačiai kalba apie nedarbo mažinimą šalyje.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA