Šilainius „papuoš“ apkasai – nusitaikė į šilumos tiekimo magistralę | Kas vyksta Kaune

Šilainius „papuoš“ apkasai – nusitaikė į šilumos tiekimo magistralę

Asociatyvi/ „Kauno energijos“ nuotr.

Rodos, Kaunas nenustoja tvarkytis: jei ne keliai, tai medžiai, jei ne gamta, tai vamzdžiai. Darbai pasieks ir Šilainiuose nutiestą šilumos tiekimo magistralę.

Pagal projektą AB „Kauno energija“ planuoja rekonstruoti šilumos tiekimo veikloje naudojamą susidėvėjusią, nepraeinamuose kanaluose nutiestą magistralinės šilumos tiekimo vamzdyno atkarpą. Planuojamos rekonstruoti atkarpos ilgis – 0,81 km. Rekonstravimo darbai bus vykdomi 2020 metais, rašoma „Kauno energijos“ interneto puslapyje.

Bendrovė bekanaliu būdu paklos iš anksto šilumos izoliacija izoliuotus vamzdynus, dėl to, preliminariais skaičiavimais, metiniai šilumos nuostoliai sumažės vidutiniškai 336 MWh, o šilumos gamybos kintamos sąnaudos (kuro, elektros, vandens sąnaudos) – apie 7,1 tūkst. Eur per metus.

Bendra projekto vertė – 1,25 mln. Eur. Dalį projektui įgyvendinti reikalingų lėšų tikimasi gauti kaip paramą iš ES Struktūrinių fondų.

Investicija vertinama kaip būtina šilumos tiekimo veikloje naudojamo turto atstatymui, šilumos tiekimo patikimumui užtikrinti bei licencijuojamai šilumos tiekimo veiklai vykdyti.

Rekonstrukcija kitais metais prasidės dėl to, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija suderino AB „Kauno energija“ investicinį projektą „Šilumos tiekimo tinklų rekonstravimas tarp ŠK 6T-9 – ŠK 6T-13 Baltų pr., Kaunas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA