Naujovė Kauno mokyklose: virtuvės šefai laikinai taps pedagogais | Kas vyksta Kaune

Naujovė Kauno mokyklose: virtuvės šefai laikinai taps pedagogais

Organizatorių nuotr.

Ką daryti, kad kiekvieną dieną mėgautumėtės puikia savijauta ir būtumėte vis energingesni? Vienas pagrindinių principų – sveikesnė mityba. Kauno moksleiviai tuo įsitikinti galės gyvai, dalyvaudami patyrusių virtuvės šefų seminaruose.

Daugiau kaip 600 Kauno moksleivių per artimiausią mėnesį galės gyvai įsitikinti šios taisyklės veiksmingumu, dalyvaudami patyrusių virtuvės šefų seminaruose ir drauge patys gamindami sveikatai palankesnį maistą. Gautas žinias bei įgūdžius jie įtvirtins konkurse, rungdamiesi dėl geriausio recepto titulo.

Trys dešimtys Kauno mokyklų balandžio mėnesį sulauks nekasdienių svečių. Jose lankysis viešosios įstaigos „Sveikatai palankus“ virtuvės šefai su specialiai parengta mokomąja programa 8–11 klasių moksleiviams.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras antrus metus tęsia projektą, skatinantį sveikatai palankią mitybą. Siekiant sudominti ir perteikti naudingas žinias, seminarų dalyviai čia ne tik klausosi teorijos, bet ir įgyja praktinės patirties gaminant sveikesnius patiekalus.

Trumpam mokytojais tapsiantys virtuvės šefai ir šio projekto organizatoriai įsitikinę, kad verčiau vieną kartą patiems išbandyti bei paragauti, nei daug sykių skaityti ar klausytis. Todėl seminarų lektoriai į mokyklas atvyks su iš anksto paruoštais trimis skirtingais sveikais užkandžiais, o mokymų metu drauge su auditorija, dalyvaujant ir technologijų mokytojams, paruoš dar vieną patiekalą.

„Virtuvės šefas“ / Organizatorių nuotr.

Galiausiai patys moksleiviai komandose turės pademonstruoti savo išmonę kurdami sveikuoliškus receptus. Juos aprašę ir savo darbo rezultatus užfiksavę fotografijose, projekto dalyviai varžysis konkurse dėl geriausiųjų vardo.

„Sveikesnė mityba aktuali ne tik vaikams ar jaunuoliams, bet ir visai visuomenei. Kad ir kiek apie tai kalbama ar rašoma, vis dėlto praktinė patirtis yra kur kas efektyvesnė. Būtent su tokia misija startuoja ir šiųmetis projektas. Jei pernai virtuvės šefai lankėsi tik pas konkurso nugalėtojus, tai šiemet betarpiškai pabendrauti su savo srities profesionalais, tiesiogiai iš jų gauti naudingos informacijos ir patarimų galės visi konkurso dalyviai. Neabejojame, kad naujus įgūdžius moksleiviai parneš ir į namus bei paskleis savo aplinkoje“, – kalbėjo projektą koordinuojantis Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros skyriaus vedėjas Tautvydas Lukavičius.

Pasak jo, šiemet atrinktos labiausiai motyvuotos ir didžiausią norą išreiškusios mokyklos bei jų klasės. Beveik neabejojama, jog ši iniciatyva tęsis ir kitąmet, todėl ateityje progų iš arčiau susipažinti su sveikesnės mitybos pagrindais, mokantis iš kvalifikuotų virtuvės meistrų, sulauks ir kitų Kauno mokyklų auklėtiniai.

Konkursas „Sveikuoliškas ir šiuolaikiškas patiekalas“ jau startavo ir tęsis pusantro mėnesio, o gegužės 15–17 dienomis autoritetinga komisija išrinks bei apdovanos jo nugalėtojus. Konkursui pasibaigus, organizatoriai žada su geriausiais moksleivių receptais supažindinti ir plačiąją visuomenę, pasidalindami jais portale „Kas vyksta Kaune“.

Šios Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inicijuotos veiklos finansuojamos iš Europos Sąjungos investicinių fondų lėšų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA