Taksi vairuotojams ir pavežėjams – griežtesnės sąlygos | Kas vyksta Kaune

Taksi vairuotojams ir pavežėjams – griežtesnės sąlygos

BNS 2019/04/03 15:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Taksi vairuotojams ir pavėžėtojams teks turėti mažiausiai dvejų metų vairuotojo stažą. Tokiam siūlymui trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Pasak susisiekimo ministro Roko Masiulio, Kelių transporto kodeksas keičiamas, įvertinant Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pastabas.

„Lietuvoje įstatymu buvo pakankamai laisvai numatyta pavėžėjimo paslauga, bet aiškėja tam tikri trūkumai ir šie pakeitimai pagrinde padaryti, įvertinant FNTT pastabas“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė R. Masiulis.

Anot Susisiekimo ministerijos Kelių transporto skyriaus specialisto Mariaus Pakėno, taip siekiama užtikrinti taksi ir pavėžėjimo įmonių klientų saugumą.

„Keleivių vežimas yra aukštesnės rizikos grupės veikla. Dėl to norint užtikrinti keleivių saugumą, siūloma būtent toks variantas“, – Vyriausybės posėdyje sakė M. Pakėnas.

Pasak ministerijos, toks vairavimo stažas pasirinktas atsižvelgiant į Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą, kuris nurodo, kad pradedančiuoju vairuotoju laikomas asmuo, įgijęs teisę vairuoti A, A1, A2, B, B1 kategorijos motorinę transporto priemonę ir turintis vairavimo stažą iki dvejų metų.

Taip pat numatyta, kad prieš kelionę sutarta kaina jo metu negalės kisti. Taip, anot ministerijos, siekiama atskirti taksi ir pavėžėtojų paslaugas ir išvengti sukčiavimo atvejų, kai norima pasinaudoti taksi paslaugomis, tačiau atvyksta pavėžėtojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA