Socialinei paramai skirti milijonai Kaune vargingai gyvenančių nepasiekė | Kas vyksta Kaune

Socialinei paramai skirti milijonai Kaune vargingai gyvenančių nepasiekė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Skirstydamas socialinę paramą Kaunas smarkiai atsiliko nuo kitų miestų savivaldybių ir nepanaudojo beveik pusės lėšų – virš 4 mln. eurų.

INIT TV praneša, kad pernai šalies savivaldybėms buvo suteikta teisė perskirstyti socialinei paramai tas lėšas, kurios nėra panaudotos pašalpoms, šildymo ir vandens kompensacijoms. Kitos savivaldybės sėkmingai perskirstė lėšas dienos centrams, globos įstaigoms, pagalbai namuose ir neįgaliems žmonės, kai tuo tarpu Kauno savivaldybė to nepadarė.

Paramos dalybose savivaldybės atstovai teigė nieko nenuskriaudę – esą per vėlai buvo pasirašyti ministro įsakymai, o taip pat metų pradžioje sunku numatyti paramos poreikį.

Šiemet INIT TV ne kartą dalinosi informacija dėl savivaldybės nefinansuotų neįgalių vaikų dienos centrų. Savivaldybė skirstė valstybės lėšas ir sudarius eilę paaiškėjo, kad dalis tokių centrų liko už borto.

Paramos negavo jungtinį projektą teikę savarankiško gyvenimo namai „Būkime drauge“, kurių atstovai pripažino, kad tokioms paslaugoms gauti paramą per savivaldybę yra neįmanoma misija.

„Nemoka nei už savarankiško gyvenimo, nei už reabilitacines paslaugas. Yra gerų žmonių, kurie savanoriauja ir mums padeda, tačiau be jų – būtų sudėtinga“, – dalinosi VŠĮ „Būkime drauge“ auklėtoja Snieguolė Butrimavičienė.

Efektingais užmojais garsėjanti Kauno savivaldybė kasmet vis mažiau lėšų skiria socialinei paramai. Pernai parama siekė 13,3 mln. eurų, o užpernai – 16,1 mln. eurų.

„Socialinei paramai visada paskiriam tikrai tiek, kiek reikia pagal poreikį. Visų gyventojų poreikiai bus įvertinti įtstatymų nustatyta tvarka“, – tvirtino Kauno savivaldybės finansų ir ekonomikos vedėja Vijolė Karpienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA