Dar daugiau spalvų mieste: taikinys – šunų šeimininkai | Kas vyksta Kaune

Dar daugiau spalvų mieste: taikinys – šunų šeimininkai

Kauno miesto savivaldybės nuotr,

Kiekvieną pavasarį nutirpęs sniegas atidengia ne tik bundančią gamtą, bet ir neatsakingų šunų vedžiotojų paliktus nemalonius siurprizus. Kauno miestas šią problemą spręs žaisminga socialine reklama.

[galerija kiek=”4″]

„Taip stengiamės priminti šunis vedžiojančių miestiečių pareigas. Norime, kad miestas būtų švarus ir tvarkingas visus metus“, – socialinę reklamą komentavo Kauno miesto mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Nuotaikinguose paveikslėliuose vaizduojami šunys, kurie laiko išmatų maišelius ir kreipiasi į savo šeimininkus, tarsi primindami: „Jei galėčiau – susirinkčiau pats“. Šie pranešimai atsiras visose populiariausiose šunų vedžiojimo vietose Kaune ir ragins šunis vedžiojančius miestiečius neteršti miesto, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai.

„Nors per pastaruosius porą dešimtmečių situaciją šiuo klausimu labai pasikeitė, tačiau dar ne visiems šunų šeimininkams maišelis yra savaime suprantamas šuns vedžiojimo atributas. Tikimės, kad šios naujos priemonės bei dar didesnis kiekis specializuotų šiukšliadėžių prisidės prie švaresnės miesto aplinkos“, – apie situaciją kalbėjo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Vien per praėjusius metus Kaune įrengta 72 naujų šunų ekskrementams specialiai pritaikytų šiukšlinių. Šiuo metu visame mieste jų stovi beveik 600, o ateityje planuojama skaičių padidinti bent 15 proc. Taip pat atnaujintuose parkuose įrengtos kelios bandomosios specializuotos šiukšliadėžės su nemokamų maišelių laikikliais. Pastarosios skirtos išspręsti bene dažniausiai šeimininkų įvardijamą netvarkingo vedžiojimo priežastį – maišelio neturėjimą su savimi.

Planuojama daryti viešą apklausą, kurioje Kauno miesto gyventojai patys pasiūlytų aktualiausias naujų šiukšlinių įrengimo vietas. Taip kauniečiai bus įtraukiami į miesto infrastruktūros gerinimą ir planavimą.

Daugiau informacijos apie atsakingą gyvūnų priežiūrą Kauno mieste galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA