Tradicinėje parodoje Akademijoje – daugiau nei 500 dalyvių iš viso pasaulio | Kas vyksta Kaune

Tradicinėje parodoje Akademijoje – daugiau nei 500 dalyvių iš viso pasaulio

R. Tenio nuotr.

Balandžio 4-6 dienomis Kaune susirinks šimtai žemės ūkio atstovų iš viso pasaulio – čia vyks viena didžiausių Baltijos šalyse tarptautinių žemės ūkio parodų „Ką pasėsi… 2019“. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademijoje rinksis įmonės, smulkieji augintojai, gamintojai, amatininkai iš Vokietijos, Suomijos, Danijos, Lenkijos ir kitų šalių.

Kaip nurodoma „Ką pasėsi…“ pranešime spaudai, 15 hektarų ploto parodos erdvėje visuomenė galės susipažinti su žemės ūkio technika, augalų apsaugos priemonėmis, trąšomis, gyvulininkystės naujovėmis ir naujausiomis technologijomis. Kaip ir kasmet, lankytojų laukia šviečiamoji programa: 36 seminarai, forumas ir konferencija. Diskusijos apims įvairias temas – žiniomis ir patirtimi dalinsis mokslininkai, įvairių ministerijų atstovai, ekspertai.

Tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi… 2019“ išlieka didžiausia paroda Baltijos regione ir suteikia galimybę šalies žemdirbiams tiesiogiai susipažinti su naujausiomis žemės ūkio vystymosi tendencijomis. Ekspozicijose parodos lankytojų lauks apie 500 eksponentų: 300 įmonių ir organizacijų, 200 smulkiųjų gamintojų – tautodailininkų, kaimo amatininkų, sodininkų, gėlininkų, maisto produktų prekiautojų. Parodoje prisistatys 26 užsienio kompanijos iš 8 pasaulio šalių: Vokietijos, Estijos, Latvijos, Ukrainos, Danijos, Lenkijos, Suomijos ir Rusijos.

Parodos organizatorė – Žemės ūkio akademija – parodos lankytojus sutiks atsinaujinusi. Nuo metų pradžios prisijungusi prie Vytauto Didžiojo universiteto, ji sustiprino savo mokslo ir inovacijų sklaidos potencialą. Įvykusius pokyčius Žemės ūkio akademija parodos lankytojams pristatys savo stende.

Paroda „Ką pasėsi… 2019“ vyks balandžio 4–6 dienomis VDU Žemės ūkio akademijoje (Akademija, Kauno r.). Atidarymo ceremonija vyks balandžio 4-ąją, 11 val., paviljone Nr. 2. Parodos darbo laikas – 9–17 val., visi renginiai, kaip pažymima pranešime – nemokami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA