Pavasario saulė išviliojo kauniečius į gryną orą | Kas vyksta Kaune

Pavasario saulė išviliojo kauniečius į gryną orą

R. Tenio nuotr.

Po saulėto paskutiniojo kovo savaitgalio pirmadienis taip pat negaili spindulių. Tiesa, šie dar nėra tokie šilti, kad leistų pakeisti apdarus į kiek lengvesnius – pavasarinius. Tačiau, nepaisant to, centrinėse miesto gatvėse galima pamatyti nemažai praeivių, leidžiančių laiką gryname ore.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas vaikštinėdamas rekonstruota kauniečių ir miesto svečių pamėgta Laisvės alėjos dalimi užfiksavo pirmadienio nuotaiką.

Promenadoje ji pulsuoja judriais žingsniais. Nors iš pažiūros skubančių čia – dauguma, netrūksta ir tokių, kurie gaudo pavasariško vėjo gūsius sėdėdami ant suolelių ar glausdamiesi prie Įgulos bažnyčios (Soboro).

Užsukus į Kauno Ąžuolyno parką nesunku pastebėti kur kas daugiau įvairovės, kauniečiai čia laiką leidžia ne tik vaikščiodami pėsčiomis – kai kurie į gatves išriedėję dviračiais. Nemažai ir besiilsinčių, ąžuolų prieglobstyje ar su knyga rankose prisėdusių tiesiog ant vejos.

Remiantis Gismeteo duomenimis, oras Kaune balandžio 1-ąją – saulėtas. Dieną temperatūra aukščiausiai kils iki 9 laipsnių šilumos. Vidurnaktį termometro stulpelis pasieks nulį, o ankstų rytą oras atvės iki 2 laipsnių šalčio. Lengvas šaltukas išsilaikyti turėtų iki 6 val. ryto.

Saulė, rodosi, turėtų šypsotis visą šią savaitę, dangus kiek apniukti, lietus pakrapnoti gali tik pačioje jos pabaigoje. Dienomis oras šils iki 10-13 laipsnių, naktinės šalnos pamažu trauksis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA