Skaitytojui užkliuvo „Magnum“ statybos: ar čia viskas gerai? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojui užkliuvo „Magnum“ statybos: ar čia viskas gerai?

Skaitytojo nuotr.

Akylieji kauniečiai aštria akimi dairosi po miestą – šįkart „Kas vyksta Kaune“ skaitytojui kilo klausimų dėl Karaliaus Mindaugo prospekte kylančio verslo centro „Magnum“. Portalui parašęs vyras sunerimo, ar tik statybininkai vieno dalyko nebus padarę ne taip.

„Nesu architektas ar statybininkas, bet suprantu, kad čia kažkas ne to… – apie šalia „Akropolio“ statomą verslo centą kalbėjo skaitytojas, patikslinęs, kas atkreipė jo dėmesį. – Pažiūrėkite į atramą dešinėje pusėje.“

Nors kitos atramos tiesios, dešinioji pakrypusi / Skaitytojo nuotr.

Išties, kauniečio atsiųstose nuotraukose matyti, kad kraštinė vertikali konstrukcija į viršų kyla ne visai statmenai. Nedidelis pasvirimas akivaizdus pažvelgus į horizontalias aukštų perdangas ir kitas atramas – jeigu tai statytojų defektas, dėl jo, be abejo, galėtų kilti nemenkų problemų.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su „Magnum“ verslo centrą vystančios „Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovu Mindaugu Snicoriumi, jis patikino, kad tai, visgi, ne statybų brokas.

Jo pateiktoje nuotraukoje matyti, kad kairioji pastato atrama dar labiau pasvirusi į vidų, o vizualizacijose „užbaigto“ objekto briaunos nėra visiškai vertikalios. „Viskas preciziškai pagal projektą“, – pridūrė M. Snicorius.

Kairioji kolona, pažymėjo „Vičiūnų grupės“ atstovai, dar labiau pakrypusi – taip turi būti / M. Snicoriaus nuotr.

„Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovo žiniomis, statybos apskritai vyksta pagal planą, nukrypimų nuo grafiko nefiksuojama. Primename, kad didžiulio verslo centro statyboms Karaliaus Mindaugo prospekte startas duotas 2017 m. rugsėjį. Tuomet skelbta, kad darbai truks dvejus metus ir bus baigti 2019-ųjų viduryje. Vykdant darbus nugriautas ilgus metus Kauno centą darkęs nebaigtas „Respublikos“ viešbutis.

Kaip skelbta anksčiau, „Magnum“ sudarys du tarpusavyje sujungti 12 ir 8 aukštų pastatai, kurių bendras plotas – 21 tūkst. kv. m. Biurų centras atitiks A+ energinę klasę, jame diegiamos inovatyvios inžinerinės ir pastato valdymo sistemos. Čia veiks „žaliosios“ technologijos: šildymui ir vėdinimui bus naudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai, automatiškai reguliuojamas LED apšvietimas, autonomiškai valdomi biuro kaštai.

Naujame verslo centre įsikurs „Vičiūnų grupės“ būstinė, kitų bendrovių biurai, daugiau nei 2,2 tūkst. ploto kv. m pirmame aukšte veiks bankas, kavinės ir kitos darbuotojams bei svečiams skirtos paslaugų vietos. Pernai birželį „Kas vyksta Kaune“ rašė, kad čia duris atvers „Luminor“ padalinys. Antrame aukšte bus įrengtos pagal poreikį transformuojamos konferencijų salės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA