Balandžio 1-ąją Kauno oro uostas keleiviams iškrėtė pokštą: evakuoti keleiviai | Kas vyksta Kaune

Balandžio 1-ąją Kauno oro uostas keleiviams iškrėtė pokštą: evakuoti keleiviai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio rytą kauniečiai informuoja apie Karmėlavos oro uoste vykdomą evakuaciją. „Nieko neįleidžia“, – sako jie.

„Galbūt kažkam tai – pokštas, bet pranešta, kad užminuotas Kauno oro uostas. Dėl to uždarytas terminalas“, – pasakoja „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Portalo žurnalistams susisiekus su Lietuvos oro uostų komunikacijos skyriaus vadovu Mariumi Zeleniumi, faktas apie įvykį buvo patvirtintas. Tačiau, pasak jo, evakuacija Kauno oro uoste esą vykdoma ne dėl gauto pranešimo apie galimą užminavimą, o todėl, kad balandžio 1 dienos rytą čia vyksta specialios pratybos.

„Pirmadienį ryte Kauno oro uoste pradėtos bendros Kauno oro uosto aviacijos saugumo ir kitų specialiųjų tarnybų pratybos. Šiuo metu iš terminalo evakuota apie 20 žmonių ir 30 oro uosto darbuotojų, atvykusios specialiosios tarnybos“, – sakė M. Zelenius.

Jo teigimu, pagrindinis pratybų tikslas patikrinti tarnybų veiksmus radus oro uosto viešoje vietoje įtartiną ir galimai sprogstamąjį įtaisą. Kauno oro uosto tarnybos periodiškai siekia pasiruošti kuo platesniam galimų grėsmių spektrui, o šiame procese susiderinti kompleksinius veiksmus su kitomis specialiosiomis tarnybomis yra labai svarbu.

„Šios pratybos įprastos Kauno oro uosto veiklos turėtų nesutrukdyti. Artimiausias keleivinis skrydis iš Kauno vyks 13:30 val., registracija pradedama prieš 2 valandas“, – pridūrė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA