Saldžia pergale besidžiaugiantis Š. Jasikevičius prakalbo apie žalgiriečius krepšinio aikštelėje | Kas vyksta Kaune

Saldžia pergale besidžiaugiantis Š. Jasikevičius prakalbo apie žalgiriečius krepšinio aikštelėje

delfi.lt 2019/03/30 14:10
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ viltys patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas gyvuoja toliau. Komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po Pirėjuje iškovotos saldžios pergalės 72:68 teigė, kad jo auklėtiniai gali žaisti geriau, bet pripažino, jog dabar svarbiausia yra laimėti ir eiti toliau.

„Smagu laimėti. Ypač, kai žaidi gana prastai. Nežinau, gal tai nervai, nes žinome, kad būtina laimėti. Šie vyrai tikrai palieka širdį aikštelėje, ištraukia tas rungtynes. Man kaip treneriui norėtųsi kokybės, bet šiuo metu svarbiausia yra pergalės.

Tas pergales imame, einame toliau, bandome gerinti tą žaidimą, tikrai turime daugiau potencialo, bet tokiose rungtynėse prie tokių atmosferų nėra lengva gerą krepšinį demonstruoti. Svarbiausia yra laimėti, tą padarėme, dideli sveikinimai visiems“, – po mačo sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Treneriui ypatingai malonu pagaliau matyti savo komandą tokią, kokios jis tikėjosi rikiuodamas sudėtį prieš sezoną.

„Labai smagu. Tarpusavyje kalbame, jog pagaliau atsirado tas žaidimas, kurio mes tikėjomės. Sugrįžus visiems žaidėjams ir jiems įgavus gerą formą, sugrįžta tavo vasaros idėjos, su kokia idėja tu kuri komandą. Kai prasideda traumos, tu perki žaidėjus irgi turėdamas idėją, kur būti. Viskas yra į tą idėją“, – dėstė Š. Jasikevičius.

– Ką norėjote pakeisti trečiajame kėlinyje mesdamas į aikštelę tris įžaidėjus?

– Kažką. Norėjau, kad būtų žaidžiama greičiau ir atsirastų kamuolio judėjimas. Pabrėžėme, jog žaidžiame per daug lėtai, užlaikome kamuolį pastoviai. Nelaukėme tokios varžovų gynybos. Atrodo, kad susikuriame situacijas ir aš nuo suoliuko matau, kad yra laisvi žmonės, bet iki jų kamuolys nenueina. Leo pradėjo geriau judėti trečiame kėlinyje, iš pradžių jis sunkiai judėjo net iš fizinės pusės. Kažkaip gavosi, kad rungtynes perlaužėme ir einame toliau.

– Kaip pavyko Brandonui Daviesui susitvarkyti su paskutiniųjų sekundžių momentais?

– Padarėme superžvaigždę iš Briante Webberio. Gal mano paaiškinimai, kaip gintis prieš jį, nesuveikė. Žmogus įėjo į rungtynes su labai lengvais taškais, su mūsų klaidomis, paskui jam atsiveria rankos. Praktiškai tai buvo vienintelis žmogus, kartu su Nikola Milutinovu, kuris mums kėlė grėsmę. Gale susitvarkėme su juo, susigynėme. Galėjo laimėti bet kuri komanda, bet laimėjome mes.

– Kaip po pertraukos pavyko sulaikyti Milutinovą?

– Antrame kėlinyje „Olympiakos“ atkovojo šešis kamuolius po mūsų krepšiu. Tai buvo mūsų klaidos, kažkodėl dažnai prieš Milutinovą atsidurdavo ne Brandonas Daviesas, o Aaronas White’as. Ant Aarono pykti negali, nes jam labai sunku prieš tokį gigantą kaip Milutinovas. Svarbiausia, kad laimėjome.

– Po pertraukos kovoti dėl kamuolių su Milutinovu aukštaūgiams padėjo gynėjai. Ar dėl to buvo tariamasi?

– Nemanau, kad tarėmės. Antroje pusėje nedvigubinome jo, dirbome geriau su Giorgu Printeziu. Milutinovo asmeninis gynėjas likdavo prie jo, o gynėjai ateidavo. Mes turime aukštus gynėjus, o tai yra vienas iš mūsų pranašumų. Mes bandėme „centruoti“ prieš juos, veržtis iš po krepšio, galbūt tai buvo per daug statiška iš mūsų pusės. Su trimis įžaidėjais pradėjo daugiau kamuolys judėti.

– Kiek naudingas šiandien komandai buvo Daviesas ir jo užvedantys blokai gynyboje?

– Jeigu sąžiningai, Brandonas yra gerokai aukštesnio lygio žaidėjas nei šiandien pademonstravo. Esu kažkiek užpykęs ant jo, bet negali atimti iš jo širdies. Brandonas su širdimi kiekvieną dieną ateina, dirba, stengiasi, kažkur perdega. Šiai dienai svarbiausia yra laimėti, mes labai daug ką pakeisime ir pagerinsime, o dabar žaidžiame su tuo, ką turime.

– Beveik viskas paskutiniajame ture yra jūsų rankose. Kiek tai yra smagu, žinant, jog prieš mėnesį beveik nebuvo tikinčiųjų?

– Jokio skirtumo. Eini į kitas rungtynes, kitos rungtynės yra su „Lietkabeliu“. Nebūtų jokio skirtumo… Aišku, emocijos dabar yra visai kitokios, kai žinai, kad turi šansą. Bet nemanau, kad kažkas pasikeistų, ar mes iškristume, ar žengtume tolyn. Mes eisime link kito tikslo. Esame sportininkai, norime nugalėti savo asmeninį oponentą. Nežinau, kaip galima eiti į aikštelę ir nebandyti nugalėti varžovo.

Reguliarųjį Eurolygos sezoną „Žalgiris“ kitą savaitę baigs išvykoje susitikdamas su Madrido „Real“. Pergalės atveju ir palankiai susiklosčius kitiems susitikimams, kauniečiai antrus metus iš eilės pateks į atkrintamąsias varžybas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA