Receptas greitam lieknėjimui: kaip pasigaminti organizmą valantį vandenį | Kas vyksta Kaune

Receptas greitam lieknėjimui: kaip pasigaminti organizmą valantį vandenį

delfi.lt 2019/03/29 08:23
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Detoksikuojantis vanduo yra viena iš populiariausių priemonių tarp norinčiųjų atsikratyti nereikalingų kilogramų – ir ne veltui. Organizmą valantis gėrimas ne tik padeda sulieknėti, bet ir veiksmingai padeda išplauti iš organizmo toksinus, be to, yra skanus.

Apskritai jei norite greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų ir gerai jaustis, gerkite kuo daugiau vandens. Jame nėra kalorijų, jis užpildo skrandį, tad nejaučiame alkio. Tiriant ryšį tarp lieknėjimo ir vandens, paaiškėjo, kad vanduo pagerina medžiagų apykaitą.

Vanduo labai svarbi kiekvienos dietos ir fizinio krūvio programos dalis, be jo mūsų organizmo funkcijos apskritai nebūtų įmanomos.

Vanduo sudaro didžiąją dalį žmogaus raumenų, jis būtinas energijai gaminti. Jei norite, kad jūsų organizmas veiksmingai funkcionuotų – gerkite daug vandens.

Kas yra detoksikuojantis vanduo?

Detoksikuojantis vanduo yra vanduo su įvairiais priedais, kuris padeda išplauti iš organizmo toksinus ir gerina sveikatą bei savijautą. Yra įvairiausių receptų, kaip pasigaminti detoksikuojantį vandenį, pridedant į jį įvairių organizmui naudingų produktų (pavyzdžiui, gerinančių medžiagų apykaitą), bet visų šių gėrimų pagrindas yra vanduo.

Taigi, ką daro detoksikuojantis vanduo? Nors yra įvairių vertinimų, kiek vanduo su įvairiais priedais padeda pašalinti toksinus iš organizmo, dėl vieno dalyko galime būti tikri – gerdami vandenį su priedais aprūpiname organizmą vitaminais ir maistinėmis medžiagomis, o tai jau savaime stiprina sveikatą, suteikia energijos ir grožio.

Specialus patarimas: įsipilkite detoksikuojančio vandens į butelį ar gertuvę ir visur su savimi nešiokitės, kad užsinorėję gurkštelėti skanaus gaivinančio gėrimo, visada turėtumėte jo po ranka.

Kaip pasigaminti detoksikuojantį vandenį

Pateiksime vieno gėrimo receptą, bet jų gali būti įvairių (dedant skirtingus ingredientus), ir visų jų gaminimo principas panašus:

• Į vandens ąsotį, butelį ar gertuvę sumeskite norimus ingredientus.
• Įberkite ledukų (jie turi užpildyti 1/2 talpos), po to iki viršaus pripilkite vandens. Pastatykite į šaldytuvą valandai, tada patiekite.
• Ledukus ir vandenį ant tų pačių ingredientų galite pilti 2-3 kartus, kol jie neprarado skonio.

Ingredientų kiekis nurodytas dviejų litrų talpos ąsočiui. Jei ketinate gėrimą gamintis mažesnėje talpoje, atitinkamai sumažinkite ingredientų kiekį.

Originalus organizmą valantis vanduo su obuoliais ir cinamonu

Šį klasikinį receptą išgarsino Audrey Johns, 2012 m. paskelbusi jį savo tinklaraštyje LoseWeightbyEating.com. Nuo to laiko jis tapo pasauliniu fenomenu ir paskatino visuotinę detoksikuojančio vandens karštinę.

Toks vanduo ne tik skanus (obuoliai ir cinamonas suteikia vandeniui rudens nostalgijos skonį), bet ir labai palankiai veikia organizmą. Obuoliuose gausu fito maistinių medžiagų ir antioksidantų, kurie mažina vėžio, per didelio kraujospūdžio, diabeto ir širdies ligų riziką,

Cinamonas taip pat turi daug organizmui naudingų medžiagų, todėl šis gėrimas visapusiškai sveikas ir naudingas.

Obuolių ir cinamono vanduo:

1 plonai supjaustytas obuolys (labiausiai tinka žali, bet galite rinktis pagal skonį). Išpjaukite sėklas.

1 cinamono lazdelė. Nerekomenduojame berti malto cinamono, nes vanduo susidrums, o tirščiai gali užkimšti kanalizaciją.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA