„Žalgiris“ išlaiko viltis žengti toliau: fantastiškai į žaidimą sugrįžę kauniečiai nukovė „Oympiacos“ | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ išlaiko viltis žengti toliau: fantastiškai į žaidimą sugrįžę kauniečiai nukovė „Oympiacos“

„Kas vyksta Kaune“, Žalgiris.lt, „TVPlay“ inf. 2019/03/29 21:33
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai toliau kaunasi dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Žalgiriečiams būtina laimėti dvejas likusias rungtynes svečiuose su Pirėjo „Olympiacos“ ir Madrido „Real“ bei sulaukti palankių rezultatų kai kuriuose kituose mačuose. Žalgiriečiai Graikijoje penktadienio vakarą stoja į 29-o turo mūšį su „Olympiacos“ ekipa.

Pirmąjį kėlinį pradėję vangiai ir didžiąją jo dalį atsilikinėję, ketvirčiui baigiantis žalgiriečiai pagerino puolimą ir sugebėjo deficitą sumažinti iki 2 taškų – 18:16.

Antrą kėlinį „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo išlygindami rezultatą, tačiau perimti iniciatyvos į savo rankas nepavyko. Banguotą ketvirtį užbaigė taiklūs Mariaus Grigonio baudų metimai – kauniečiai išėjo į rūbinę atsilikdami 38:34.

Po ilgosios pertraukos į trečią ketvirtį sugrįžę žalgiriečiai nerado savo žaidimo ir paleido „Olympiacos“ į priekį 11 taškų atstumu. Visgi kėlinio pabaigoje susiėmę „Žalgirio“ krepšininkai grįžo į žaidimą – taiklūs Leo Westermanno ir Artūro Milaknio tolimi šūviai leido kvėptelėti priešininkams į nugarą. Trečiasis ketvirtis baigtas žalgiriečiams atsiliekant 51:48.

Paskutinį ketvirtį „Žalgiris“ startavo stipriai – sužaidus 3,5 minutės, rezultatas lygus: 55:55. Taiklus Brandono Davieso metimas iš po krepšio po atkovoto kamuolio išvedė kauniečius į priekį 57:60 ir „Olympiacos“ vyriausiąjį trenerį Davidą Blattą privertė prašyti minutės pertraukėlės.

Toliau ekipos apsikeitė taikliais metimais, likus dviem minutėms žalgiriečiai išlaikė trapią persvarą 65:66, kurią iki apčiuopiamos didino taiklus L. Westermanno šūvis atsispyrus viena koja. Tiksint paskutinėms minutėms geri „Žalgirio“ epizodai gynyboje leido pereiti į sėkmingą puolimą – likus 7 sekundėms, „Olympiacos“ krepšininkai prasižengė prieš geriausią Eurolygos baudų metiką M. Grigonį, kuris šaltakraujiškai didino Kauno komandos persvarą iki 4 taškų: 70:66.

Tiesa, po minutės pertraukėlės į aikštelę grįžę Pirėjo žaidėjai, sužaidę kombinaciją po krepšiu su Nikola Milutinovu greitai „pjovė“ skirtumą perpus: 70:68. Tai pasitarimui sukviesti krepšininkus vertė Šarūną Jasikevičių. Likus 4 sekundėms, „Žalgiris“ išsimetė kamuolį iš užribio, o graikams tuoj pat prasižengus M. Grigonis realizavo pergalę garantavusius taškus: 68:72.

„Žalgiris“ išlaiko galimybes patekti į Eurolygos atkrintamąsias. Kad tai padarytų, kauniečiai privalo laimėti kitą susitikimą su Madrido „Real“ ekipa išvykoje.

„Žalgiris“: A. White‘as 14, B. Daviesas 13 (5/7 dvit., 7 atk. kam., 2 per. kam., 3 blk.), L. Westermannas 11 (3/8 trit.), M. Grigonis 10, A. Milaknis 9 (3/6 trit.), N. Woltersas 7 (2 per. kam.), D. Thompsonas 6 (6 atk. kam.), T. Walkupas 2, A. Kavaliauskas 0, E. Ulanovas 0.

„Olympiacos“: B. Weberis 26 (8/12 dvit., 2 per. kam.), N. Milutinovas 18 (6/8 dvit., 12 atk. kam.), N. Williamsas-Gossas 8 (5 rez. perd.).

„Olympiacos“ pastaruoju metu išgyveną krizę – suklupo net septyneriose iš pastarųjų devynerių Eurolygos rungtynių. Praėjusiame ture „raudonieji“ 23 taškų skirtumu nusileido vienam autsaiderių „Herbalife Gran Canaria“ klubui.

Kaip nurodoma „TVPlay“ pranešime, ir „Olympiacos“, ir „Žalgiriui“ tai – gyvybės ir mirties dvikova. Šeimininkai pralaimėję gali nepatekti į kitą turnyro etapą. 13 pergalių turintys kauniečiai žengia 10-ti, o Graikijos vicečempionai, laimėję 14 kartų – 9-ti.

Graikijos vicečempionai neturi vieno aiškaus lyderio, kuris nuolat trauktų komandą lemiamais momentais. 213 cm Nikola Milutinovas renka po 19,3 naudingumo balo. Nors jis yra rezultatyviausias ekipos krepšininkas (vid. 11,3 taško), tačiau žaidžia banguotai. Buvęs „Žalgirio“ narys Axelis Toupane‘as įmeta po 5,1 taško ir sukaupia tik 3,7 naudingumo balo.

„Žalgiris“ įveikė Graikijos milžiną pirmojo rato mūšyje (83:75), o praėjusį sezoną Pirėjo ekipą nugalėjo ketvirtfinalyje (serija 3:1) Kauniečiai „Olympiacos“ krepšininkus nugalėjo keturiose iš paskutinių penkių tarpusavio dvikovų. Tiesa, nuo 2000 metų „Olympiakos“ kauniečius įveikė 12 sykių per 21 mačą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA