Gyventojai išsakė nuomonę dėl dalyvavimo dvigubos pilietybės referendume | Kas vyksta Kaune

Gyventojai išsakė nuomonę dėl dalyvavimo dvigubos pilietybės referendume

BNS 2019/03/29 21:06
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Maždaug du trečdaliai Lietuvos gyventojų ketina dalyvauti gegužę vyksiančiame referendume dėl dvigubos pilietybės, rodo penktadienį paskelbta Vyriausybės užsakymu atlikta visuomenės apklausa.

Vis dėlto daliai gyventojų trūkstą informacijos apie vyksiantį balsavimą. Apklausos duomenimis, dalyvauti referendume yra apsisprendę 65 proc. respondentų. 25 proc. apklaustųjų dėl dalyvavimo referendume dar nėra apsisprendę, o 10 proc. teigia, kad jame nedalyvaus.

Kad informacijos apie referendumą visiškai pakanka, nurodė 12 proc. apklaustųjų, dar 33 proc. teigė, jog duomenų greičiau pakanka. 38 proc. apklaustųjų tvirtino, kad informacijos greičiau nepakanka, o kad jos visiškai nepakanka nurodė 11 proc. respondentų.

Kaip labiausiai dominančius su referendumu susijusius klausimus respondentai nurodė, ar dvigubą pilietybę gausiantys asmenys liks lojalūs Lietuvai, ar mokės mokesčius Lietuvoje, ar turės pareigą tarnauti Lietuvos kariuomenėje.

Gegužės 12 dieną vyksiančiame referendume piliečių ketinama klausti, ar jie sutinka leisti dvigubą pilietybę asmenims, išvykusiems į šalis, atitinkančias „euroatlantinės integracijos kriterijus“. Konkrečios šalys būtų nustatytos įstatymu.

Šiuo metu dviguba pilietybė nėra leidžiama emigrantams, Lietuvą palikusiems po nepriklausomybės atkūrimo ir įgijusiems kitos šalies pilietybę.

Vyriausybės kanceliarija referendumo viešinimo kampaniją pradės balandžio pradžioje. Jos užsakymu visuomenės nuomonės apklausą vasario 18–28 dienomis atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų agentūra „Spinter tyrimai“. Tyrimo metu apklausti 1006 piliečiai nuo 18 iki 75 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA