Įspėjimas vairuotojams: kelyje netoli Kauno būkite atsargūs | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas vairuotojams: kelyje netoli Kauno būkite atsargūs

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Penktadienio pavakarę kauniečiai užfiksavo laukinius gyvūnus, besisukiojančius palei vieną magistralinių kelių, vedančių į miestą. Vairuotojai perspėja šioje atkarpoje būti itin atsargiems.

Socialiniuose tinkluose pasidalinta nuotrauka, kurioje – juodas kaip anglis šernas. Susidurti su masyviu gyvūnu, tikriausiai, nenorėtų nė vienas. Šerną tarp 18 ir 19 val. užfiksavęs vairuotojas pažymėjo, kad keturkojis pastebėtas A6 kelyje Jonava-Kaunas.

Kaip perspėja Lietuvos kelių policijos tarnyba, susidūrimai su stambiais kanopiniai žvėrimis dažnai turi tragiškas pasekmes. Nors kelyje pasipainiojęs šernas – ne pats blogiausias scenarijus, pareigūnai duoda kelis patarimus, kaip išvengti nemalonios akistatos:

– vietovėse, paženklintose kelio ženklais „Laukiniai gyvūnai“, sulėtinti greitį, kad atsiradus kliūčiai, bet kuriuo momentu galėtumėte tinkamai reaguoti, suvaldyti automobilį, prireikus – sustoti;

– stebėti kelkraščius – dažniausiai gyvūnai į važiuojamąją kelio dalį įbėga būtent nuo gausiai krūmais ar medžiais apaugusio kelio krašto;

– svarbu ne tik laikytis leistino važiavimo greičio, bet pasirinkti saugų važiavimo greitį;

– pastebėjus kelkraštyje stovintį gyvūną – važiuoti pro jį itin atsargiai ir lėtai;

– nemirksėti žibintų šviesomis, jokiu būdu nenaudoti garsinio signalo – apakinto ir išgąsdinto gyvūno elgesys gali būti labai pavojingas ir nenuspėjamas.

Susidūrus su laukiniu gyvūnu, jei buvo sužeistas arba nugaišo gyvūnas, sužeisti arba žuvo žmonės, apgadintos transporto priemonės, statiniai, kelio ženklai, atitvarai arba kitokie kelio elementai ar kitas turtas, vairuotojui privaloma apie nelaimę pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir vykdyti pareigūnų nurodymus.

Policijos duomenimis, 2018-aisiais šalies keliuose susidūrimų su laukiniais gyvūnais padaugėjo beveik trečdaliu. Per 8 praėjusių metų mėnesius įvyko apie 2,5 tūkst. tokių avarijų, iš jų 19 eismo įvykių buvo sužaloti 22 žmonės, 1 nelaimės metu žuvo jauna automobilio keleivė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA