Kauno savivaldybė nepanaudojo beveik pusės jai skirtų socialinės paramos lėšų | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė nepanaudojo beveik pusės jai skirtų socialinės paramos lėšų

BNS 2019/03/28 14:23
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pernai savivaldybės nepanaudojo daugiau nei pusės socialinės paramos lėšų, rodo ketvirtadienį skelbiami Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenys. Kaunas sąraše atsidūrė kaip vienas iš lyderių – išlaidavo mažiausiai.

Niekur nepanaudota liko apie 10 procentų – 11,9 mln. eurų, daugiausia, 4,3 mln. eurų arba maždaug pusės gautų pinigų nepanaudojo Kauno savivaldybė. 2 mln. eurų nepanaudojo Panevėžys. Kitose savivaldybėse nepanaudotas likutis mažesnis.

Pernai piniginei socialinei paramai, tai yra pašalpoms ir šildymo bei vandens išlaidų kompensacijoms skirta 223,3 mln. eurų. Iš jų 117,5 mln. eurų liko nepanaudota.

Pasak ministerijos, tai lėmė kylanti ekonomika ir augančios gyventojų pajamos. Nepanaudotas lėšas savivaldybės galėjo paskirstyti kitoms socialinės apsaugos sritims.

Nepanaudotus pinigus Lietuvos savivaldybės pranešė daugiausia skyrusios įvairioms socialinėms paslaugoms – joms atiteko apie 30 proc. savivaldybių nepanaudotų lėšų. Finansuotas paslaugų teikimas dienos centruose, globos įstaigose, pagalba namuose.

Taip pat finansuota šeimoje ir bendruomenėje teikiama pagalba vaikams, neįgaliesiems bei senyviems žmonėms, taip pat socialinių darbuotojų darbo sąlygų gerinimas, darbo užmokesčio kėlimas ir kitos paslaugos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA