Kauniečiai piktinasi „juodu vandeniu“, atstovai ramina – teks pakentėti | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai piktinasi „juodu vandeniu“, atstovai ramina – teks pakentėti

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojai, pasipiktinę geriamojo vandens kokybe. Pasak jų, situacija – nepavydėtina, „Kauno vandenų“ atstovai ramina, kad kito būdo vykdyti magistralinių tinklų rekonstrukciją – nėra, todėl prašo kantrybės.

Kauniečių atsiųstose nuotraukose užfiksuoti iš čiaupo tekančio kone juodos spalvos vandens vaizdai. „Vičiūnų mikrorajone geriamojo vandens kokybė – baisi. Kai apie problemą pranešėme bendrovės „Kauno vandenys“ atstovams, buvome informuoti, jog vykdomi darbai, tačiau tikslios jų pabaigos negalėjo nurodyti. O įspėti gyventojus apie minėtą keblumą iš anksto, sako, taip pat neturintys galimybės“, – pasakoja portalo skaitytojai.

Identiškas atvejis pastebėtas ir Vilijamolėje. Toks drumzlinas vanduo tiekiamas nuo trečiadienio 20 valandos – gadinama buitinė technika, o ką jau kalbėti apie pavojų gyvybei tokio vandenuko paragavus. Negi už tokias „pamazgas“ gyventojai turi mokėti?“, – apmaudo neslėpė vilijampoliškiai.

Juodas vanduo iš čiaupo / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pasiteiravus apie Vyčiūnuose pastebėtą geriamojo vandens pokytį, bendrovės „Kauno vandenys“ technikos direktorius Dainius Gudavičius teigė, jog Kauno mieste šiuo metu vyksta geriamojo vandens ir nuotekų tinklų rekonstrukcija.

„2017 – 2019 metų laikotarpiu laikinojoje sostinėje vykdomi geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektai. Startavus didelės apimties magistralinių vandentiekio linijų rekonstrukcijai, atliekamas tinklų perjungimas. Būtent dėl to pasikeičia vandens tekėjimo kryptis bei laikinai gali pablogėti vandens kokybė. Kito būdo vykdyti magistralinių tinklų rekonstrukcijos ir plėtros darbų nėra“, – teigė pašnekovas.

Informacija apie rekonstrukciją periodiškai talpinama įvairiose žiniasklaidos priemonėse, seniūnijose. Pasak „Kauno vandenų“ atstovo, taip pat klientams išsiųsti elektroniniai laiškai, žinia apie darbus skelbiama ir sąskaitose.

„Gyventojai turintys pretenzijų, gali kreiptis į bendrovę, prašymai bus išnagrinėti ir pateikti atsakymai. Atsiprašome už nepatogumus“, – teigė jis.

Minėtieji darbai dabar vykdomi: Palemone, Petrašiūnuose, Aleksote, Žaliakalnyje, Vilijampolėje, Panemunėje bei Šančiuose. Numatoma rekonstrukcijos ir plėtros darbų pabaiga – 2019 metų lapkritis.

Kilus klausimams skambinti:

Vandentiekio tinklų avarinė tarnyba – (8 37) 31 35 92
Nuotekų tinklų avarinė tarnyba – (8 37) 31 28 76
Klientų aptarnavimas – 8 800 20 000

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA