Kauno rajone rudenį startuos „Continental“ gamykla: darbuotojams žada pavydėtinas sąlygas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone rudenį startuos „Continental“ gamykla: darbuotojams žada pavydėtinas sąlygas

Organizatorių nuotr.

„Gamyklą statome žvelgdami mažiausiai 10 metų į priekį, todėl skiriame ypatingą dėmesį aplinkos apsaugai, kuriame geras darbo ir poilsio sąlygas darbuotojams“, – tvirtino Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs „Continental Automotive Lithuania“ vadovas Shayan Ali.

Aptarnaus elektromobiliai

Karmėlavos seniūnijoje, Sergeičikų kaime, sparčiai kyla elektroninių komponentų gamyklos pastatas, kuriame jau šio rudens pirmoje pusėje ketinama pradėti gamybą. Kol kas įmonėje įdarbinti 68 darbuotojai, tačiau rudenį jų skaičius išaugs iki 200-250, o ilgainiui pasieks tūkstantį.

Per penkerius metus į naują gamyklą „Continental“ investuos 95 mln. eurų. Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) besikurianti įmonė užims 22 tūkst. kv. m plotą, įskaitant gamybos, administracijos ir sandėliavimo patalpas. Ji statoma 13,5 ha sklypo viduryje, kad ateityje prireikus būtų galima plėstis net į tris puses.

Statant gamyklą laikomasi griežtų tvarumo standartų ir aplinkosaugos reikalavimų. Gamyklą aptarnaus elektromobiliai, todėl planuojama įrengti dešimt įkrovos stotelių. Tolesnėje ateityje kompanija savo sklype svarsto ir saulės elektrinės projektą, tačiau šie planai dar laukia patvirtinimo.

Visos gamyklos projekto dizainas buvo patvirtintas pasaulyje pripažintu LEED (angl. Leadership in Energy and Environmental Design) auksiniu tvarumo sertifikatu. Gamykla taip pat atitiks „Industry 4.0“ reikalavimus, kurie įgalins naudotis automatizuotais įrenginiais.

Dėmesys darbuotojams

Shayan Ali tvirtino, kad Sergeičikuose statoma naujos kartos „Continental“ gamykla bus pavyzdinė vykdant tolesnę korporacijos plėtrą pasaulyje.

Architektai suprojektavo erdvias gamybos patalpas ir didžiulius langus, kad į vidų patektų kuo daugiau natūralios šviesos. „Continental“ darbuotojų lauks ne tik patogios darbo vietos, bet ir jaukus restoranas, 360 kv m sporto centras, skveras su lietaus vandens tvenkinukais, suoleliais ir poilsio zonomis.

Didžiulė verslo plėtra Karmėlavos seniūnijoje kelia daug iššūkių Kauno rajono savivaldybės vadovams. Tai susiję su transporto jungčių, inžinerinių tinklų tiesimu, švietimo, socialinėms problemomis.

Meras Valerijus Makūnas informavo, kad jau netrukus iš Kauno autobusų stoties per Ramučius iki Sergeičikų pradės kursuoti autobusas. Su Lietuvos automobilių kelių direkcija suderinus stotelių vietas, maršrutas bus pratęstas iki Neveronių. „Svarbu, kad būtų patogu ne tik LEZ darbuotojams, bet ir vietos gyventojams“, – pabrėžė meras.

Reikia darželio ir mokyklos

Naujoje „Continental“ gamykloje dalis darbuotojų bus užsieniečiai, čia jie atvyks su šeimomis, todėl susitikime diskutuota ir apie vaikų galimybes mokytis anglų kalba. V. Makūnas pastebėjo, kad Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje būtų galima įsteigti specialias klases iš užsienio atvykusiems vaikams.

Kita problema – vaikų darželis – opi ne tik LEZ darbuotojams, bet ir visai Karmėlavos seniūnijai. V. Makūnas nudžiugo sužinojęs, kad „Continental“ gamyklos projekte yra svarstymų, nors dar ir nepatvirtintų, ateityje savo teritorijoje įrengti vaikų darželį. „Būtų šaunu, jei į šį darželį patektų ne tik gamyklos darbuotojų vaikai, bet ir dalis vietos mažylių“, – kalbėjo meras. Kitas problemos sprendimo būdas – rekonstruoti Ramučių daugiafunkcį centrą, kuriame pakaktų vietos ir darželinukams. „Tikiu, kad surėmę pečius galėsime išspręsti ir daugiau socialinių problemų“, – vylėsi V. Makūnas.

Susitikime taip pat buvo aptarti naujų transporto jungčių kūrimo klausimai bei galimybės sujungti Kauno miestą ir LEZ dviračių takais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA