Ministerija: nuo kito mėnesio kultūros pasai taps prieinami visiems moksleiviams | Kas vyksta Kaune

Ministerija: nuo kito mėnesio kultūros pasai taps prieinami visiems moksleiviams

BNS 2019/03/27 17:27
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Balandžio mėnesį visa apimtimi turėtų pradėti veikti moksleivių kultūros pasas, pranešė Kultūros ministerija.

Greta iki šiol buvusių 400 kultūros ir meno paslaugų pradinukams, bus pasiūlyta daugiau kaip 700 papildomų paslaugų visų klasių moksleiviams, tad bendras programų pasiūla viršys 1100.

„Svarbus yra kultūros ir švietimo sąlytis, šių dviejų sričių sinergija, bendrų veiklos būdų atradimas, vaikų ir jaunimo įtraukimas pažinti kultūrą ir ją kurti“, – pranešime sakė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Kultūros pasas suteikia galimybę moksleiviams su klase ar grupėmis valstybės lėšomis lankytis įvairiausiuose kultūros ir meno renginiuose: spektakliuose, koncertuose, parodose, pažintiniuose ir edukaciniuose kultūros užsiėmimuose.

Mokinio kultūros pasui metams skiriama 15 eurų vaikui. Už šias lėšas galima pasirinkti maždaug keturias kultūros ir meno paslaugas.

Kultūros paso projektas pradėtas įgyvendinti 2018 metais rugsėjį. Tuomet jo paslaugomis galėjo pasinaudoti tik pradinukai.

Kultūros ministerijos duomenimis, paso paslaugomis tuomet pasinaudojo 97 tūkst. arba 82 proc. pradinių klasių mokinių. Valstybei tai atsiėjo 485 tūkst. eurų iš skirtų 624 tūkstančių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA