Strasbūro teismas skelbs, ar Lietuva nepažeidė „agurkinių“ teisių | Kas vyksta Kaune

Strasbūro teismas skelbs, ar Lietuva nepažeidė „agurkinių“ teisių

BNS 2019/03/26 08:37
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Europos Žmogaus Teisių Teismas antradienį turėtų paskelbti, ar Lietuva nepažeidė „agurkinių“ gaujos narių teisių, kai jie iki teismo nuosprendžio buvo suimti beveik penkerius metus.

Šiuo metu kalintys Saulius Velečka, Norbertas Tučkus, Audrius Petkauskas ir Tadas Petrošius Strasbūro teisėjams pasiskundė, kad jų suėmimas ikiteisminio tyrimo metu truko per ilgai.

„Agurkinių“ nariai taip pat teigia, kad per arešto laikotarpį jiems nepagrįstai nebuvo rengiami sutuoktinių pasimatymai.

Nusikaltėliai buvo suimti 2013 metų sausį įtarus didelio narkotikų ir psichotropinių medžiagų kiekio laikymu ir platinimu pasitelkiant nusikalstamą grupuotę.

Jie iškart buvo suimti ir teismai kas du – tris mėnesius pratęsdavo suėmimus dėl rizikos, kad jie slapstysis nuo teisingumo bei vykdys naujus nusikaltimus.

Byla teismui perduota 2014 metų liepą. Po 41 posėdžio jie 2017 metų gruodį pripažinti kaltais dėl nusikalstamo susivienijimo ir įvairių nusikaltimų, susijusių su narkotikais.

S. Velečka nuteistas kalėti 14 metų ir šešis mėnesius, o kitiems trims pareiškėjams skirtos 13 metų laisvės atėmimo bausmės.

Šių bylų apeliacijos tebenagrinėjamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA