Fiksuoja skaitytoja: Kauno senamiestyje pabudo gamta | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytoja: Kauno senamiestyje pabudo gamta

Stop kadras


Šylant orams, žiemos pilkumą į užmarštį pamažu veja bundanti augmenija ir gyvūnija, kartais – tokia, kurią sutikti ne itin malonu, ypač centrinėje miesto gatvėje. „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja pirmadienį užfiksavo Senamiestyje besiblaškantį graužiką.

„Kauno senamiestyje pabudo gamta!“ – kiek ironiškai šūktelėjo ilgauodegę Vilniaus gatvėje nufilmavusi Emilija. Pagal dydį, merginos manymu, tai turėtų būti žiurkė. Šioje miesto dalyje tokį graužiką kaunietė teigė mačiusi pirmą kartą.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad žiurkė stebino ir kitus praeivius. Šalia naujai statomo „Marijos radijo“ pastato kiurksojęs gyvūnas atkreipė pro šalį ėjusios poros dėmesį.

Bakstelėta koja, žiurkė šiek tiek pabėgėjo grindiniu, o dar smarkiau ją išbaidė tuoj po to Vilniaus gatve žygiavę vaikai. Graužikas taip pat „trynėsi“ palei čia veikiančią kavinę „Vero Cafe“ – buvo atitipenęs iki pat įėjimo.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad tai ne pirmas pastaruoju metu kauniečių fiksuotas graužikų suaktyvėjimas. Vasario pirmoje pusėje kiek atslūgus šalčiui riebi žiurkė karstėsi ant vieno Šiaurės prospekto daugiabučio lango grotų.

[susije_video kurie=”1″]

Anksčiau matydavę šiuos graužikus tik rūsyje, Eigulių gyventojai praėjusį mėnesį tvirtino ėmę pastebėti gyvūnus lipant namų sienomis ir su tokiais vaizdais esą susiduria kasdien.

Pernai lapkritį pelę kauniečiai užfiksavo prekybos centre „Molas“. Žmonės tuomet būgštavo, kad iš pažiūros ligotas gyvūnas gali užkrėsti centro lankytojus.

[susije_video kurie=”2″]

Interneto šaltinių duomenimis, įprastai žiurkės laikosi gerai apibrėžto paros ritmo – maitinasi naktį, maistą įsisavina anksti ryte, o šviesiu paros matu ilsisi, tad dieninis graužikų aktyvumas stebėtinas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA