Kauniečio E. Riabko vandens formulei F-2 – naujas įvaizdis | Kas vyksta Kaune

Kauniečio E. Riabko vandens formulei F-2 – naujas įvaizdis

Organizatorių nuotr.

Kauniečiai turi išskirtinę galimybę iš arti pamatyti F-2 čempiono Edgaro Riabko formulę. Dar kvepianti dažais, teisiai iš dizaino studijos, F-2 iki kovo mėnesio pabaigos eksponuojama Kauno „Akropolyje“. Formulė padengta itin blizgia sidabrine chromuota danga, kuri sukuria veidrodžio efektą.

„Juokaujame, kad naujo dizaino formulė akins varžovus varžybų metu“, – komentuoja E. Riabko. Generalinis rėmėjas „Hegelmann Transporte“ pasirūpino F-2 dizaino atnaujinimu paliekant geriausia, kas jau yra viduje – lietuvio vandens formulė keičia išvaizdą 2019-ųjų sezonui.

Pasak šių metų pasaulio čempionato etapui, birželį vyksiančiam Lietuvoje, besiruošiančio čempiono E. Riabko, naują išskirtinį dizainą įvertino ir kiti pasaulio F-2 pilotai.

Vandens formulės bolidą apžiūrėti galima Kauno „Akropolyje“ Organizatorių nuotr.

„Daug žmonių dirbo prie naujojo dizaino projekto, sulaukiau išskirtinai daug komentarų ne tik iš gerbėjų, draugų, pažįstamų, bet ir iš kitų šalių sportininkų. Pavyzdžiui, F1 pilotė iš Norvegijos Marit Stromoi komentavo „Supercool“ (– liet. „Super šaunu“), konkurentų pagyros skambėjo ir už Atlanto – „Check out my buddy from Lithuania Edgaras Riabko – One of the best looking boats for sure“ (– liet. „Tik pažiūrėkite, mano bičiulis iš Lietuvos Edgaras Riabko – neabejotinai viena iš geriausiai atrodančių formulių“), – džiaugėsi sportininkas.

– O kaimyninės Latvijos pilotas Martins Bergholcs mūsų formulei suteikė „Silver Arrow“ (liet. „Sidabrinė strėlė“) vardą. Manau, naujas įvaizdis išpildė visų mūsų lūkesčius, dabar tik lieka visa tai paversti skambiom pergalėm.“

„Šiemet komandos pavadinimas keičiamas į F2-Hegelmann-LT – ne tik formulė, bet ir visas komandos įvaizdis, aprangos, boksų garažas ir t. t. keičiasi pritaikant „Hegelmann Transporte“ prekės ženklo spalvas. Tikiuosi nenuvilti komandos, rėmėjų ir gerbėjų, tad mažiausias šių metų tikslas yra pakartoti pernai metų rezultatą, tai yra apginti Europos auksą ir iškovoti prizinę vietą pasaulio čempionate“, – pasakoja Edgaras.

Kaune E. Riabko tikisi iškovoti aukštą vietą / Organizatorių nuotr.

Pirmosios sportininko treniruotės jau balandžio pabaigoje bus surengtos Kauno mariose, nes gegužės 4-5 dienomis vyks pirmosios tarptautinės varžybos Vokietijoje Brodenbache.

„Šiame gražiame Vokietijos kampelyje mūsų komandai F-2 klasėje visada sekėsi blogai. 2018 m. pirmaujant varžybose, sugedo formulės variklis ir užsiliepsnojo pažeista degalų sistema, teko gesinti variklį rankomis, kad liepsna neišsiplėstų į Formulę, kitaip būtume patyrę milžiniškus nuostolius. 2017-aisiais taip pat susidūrėme su gedimais, todėl finišavome už prizininkų trejetuko, – prisiminė Edgaras.

– Bet nėra to blogo kas neišeitų į gerą – po Vokietijos čempionato visuomet geriau pasirodydavome pasaulio čempionato etape Kaune, kur 2017 metais iškovojom 3 vietą , o 2018 m. likome antri. Nesupykčiau, jog visi gedimai po žiemos vėlgi pasirodytų būtent Vokietijoje, taip galėtume stipriau pasiruošti pirmam pasaulio etapui Kaune, ir gal pavyktų iškovoti pirmąją vietą.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA