Garliaviškiams pavasarį – atsinaujinusios laisvalaikio erdvės | Kas vyksta Kaune

Garliaviškiams pavasarį – atsinaujinusios laisvalaikio erdvės

R. Tenio nuotr.

Jau gegužę Garliavos gyventojai ir svečiai laisvalaikį leisti galės naujoje erdvėje. Minėtąjį mėnesį turėtų būti baigti svarbiausi Kaimynystės parko kūrimo darbai – čia atsiras ir trykštantis spalvotas fontanas, artimiausius planus pasakoja Kauno rajono savivaldybės atstovai.

Prie Maišiaus upelio esančio Kaimynystės parko jau keletą metų vyksta kūrimo darbai. Labiausiai į priekį pasistūmėta pernai, kai pavyko gauti Europos Sąjungos finansavimą.

„Iš pradžių teko išvalyti smarkiai užterštus tvenkinius. Pagal architektės Violetos Beigienės projektą 4,5 ha laisvalaikio ir poilsio zonoje buvo nutiesti pėsčiųjų takai, pastatyti šviestuvai, suoliukai, įrengtas amfiteatras, labirintas, vaikų žaidimų aikštelė. Taip pat papildomi šviestuvai su saulės kolektoriais, apšviečiantys atskiras parko erdves“, – pasakoja Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas.

Daugiausia bendruomenės dėmesio, pasak jo, sulaukė įvairiomis spalvomis spindintis ir muzikos garsus skleidžiantis fontanas.

Rajono valdžios dėmesio sulaukė ir kitas parkas, plytintis senojoje Garliavos dalyje esančiame laisvame sklype. Čia pernai buvo iškastas tvenkinys, pasodinta 100 ąžuoliukų ir pastatytas tautodailininko Adolfo Teresiaus bei jo kolegų iš ąžuolo išdrožtas Lietuvos himnas. Šią vietą garliaviečiai nusprendė vadinti Šimtmečio parku.

„Abu Garliavos parkai ir toliau sulauks specialistų dėmesio, juose vyks talkos, bus formuojami želdiniai, atsiras įvairių meninių akcentų. Parkai yra svarbi kiekvieno miesto arba gyvenvietės dalis, jie ne tik tarnauja aktyviam poilsiui, bet ir padeda telkti bendruomenę. Mačiau, su kokiu entuziazmu garliaviečiai sodino medelius. Tai nuostabus jausmas“, – tvirtino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA