S. Skvernelis renka parašus: nusitaikė į ligonius Kaune | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis renka parašus: nusitaikė į ligonius Kaune

Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

Kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus Saulius Skvernelis nestokoja išmonės, kaip atkreipti kuo didesnio skaičiaus rinkėjų dėmesį. Stendas, skatinantis pasirašyti, idant pastarajam būtų suteikta galimybė varžytis dėl šalies vadovo posto, stūkso Kauno „Dainavos“ poliklinikoje. Toks būdas, tikėtina, nustebino ne vieną pacientą, užsukusį į minėtą gydymo įstaigą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ internautų žvilgsnius patraukė nuotrauka, kurioje matyti S. Skvernelio rinkiminis stendas, parašų rinkimo lapai, tušinukai ir dvi pagalbininkės. „Čia Kaunas, Dainavos poliklinika. Skirmantas Malinauskas, o jums atrodo ok poliklinikoj parašus rinkti?“, – užduodamas virtualų klausimą ministro pirmininko patarėjui nuostabos neslėpė vaizdu pasidalijęs asmuo.

Komentaruose po užfiksuota akimirka netrūko įvairiausių minčių iš internautų tribūnos. Vieni iš jų pažymėjo, jog kandidatui į prezidentus nėra blogo laiko ir vietos – jam viskas galima. Kiti, tuo tarpu, pažymėjo, kad nusitaikyta į sergančių žmonių auditoriją ir pridūrė. „Be reikalo Veryga ligoninių neuždarė“, – šmaikštavo Virginijus. „Bet ne be reikalo paliko poliklinikas“, – pridūrė Audrius.

Nestigo nuostabos ir dėl to, kad veikiausiai pastarasis būdas – rinkti parašus už kandidatą į prezidentus poliklinikoje, pasirinktas todėl, kad pasirašant internetu platformoje rinkejopuslapis.lt sekasi ne itin gerai. „Išprotėjimas – ne kitaip. Dar reikia ir prie laidojimo namų rinkti“, – kritikos negailėjo Jonas.

Be internautų dėmesio neapsiėjo ir senoji Kauno „Spurginė“, kurioje neseniai su miesto meru Visvaldu Matijošaičiu lankėsi ir S. Skvernelis. „Būtų spurginėje statę (stendus – „Kas vyksta Kaune“), bet lapai išsitaukuoja“, – pastebėjo Rytis.

„Du zuikiai vienu šūviu – ir parašai, ir reformų rezultatai“, – rašė internautai. „Pats tas poliklinikoje. Negi morge ar kapinėse rinksi… Dar policijoje reiktų įrengti, kad privaloma tvarka rašytųsi. O gaisrininkai turėtų nevažiuoti gesinti neišgavę žodinio sutikimo, kad pasirašys“, – papildomų rekomendacijų kandidatui negailėjo komentatoriai.

„Tu arba jauti pagarbą sau ir kitiems, arba nejauti ir eini politikuoti į erdvę, kuri išvien užpildyta pažeidžiamais žmonėmis, ir nėra čia ką diskutuot apie hipotetinę prievartą ar laisvą valią“, – piktinosi Eglė.

„Jeigu pasirašai, gauni lipduką be eilės pas gydytoją papulti… Bet matosi žmonės laiko turi“, – pastebėjęs laukiančių žmonių numanomą vangumą šmaikštavo Kęstutis. „Legalu, kas nedraudžiama“, – S. Skvernelio pasirinkimą pateisino Arvydas.

Dainavos poliklinika – ne vienintelė vieta laikinojoje sostinėje, kur siekiama atkreipti rinkėjų dėmesį. Identiškas atvejis, tiesa, tik šiek tiek kuklesnis, pastebėtas ir Šilainių poliklinikoje. O praeitą savaitę tokius vaizdus teko matyti požeminėje perėjoje. „Ir Vilniuje prie Šeškinės poliklinikos buvo. Ateina seniukas, sako: „O, jei ateičiau su savo ir žmonos pasais, galėsiu už abu pasirašyt?“ „Galėsit!“, – apie rinkėjų parašų už S. Skvernelį ypatumus sostinėje pasakojo komentatoriai.

Kauniečiai, kaip vertinate tokį kandidato į prezidentus pasirinkimą?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA