Vargas vairuotojams: pusei metų uždaryta atkarpa Kauno pietrytiniame aplinkelyje | Kas vyksta Kaune

Vargas vairuotojams: pusei metų uždaryta atkarpa Kauno pietrytiniame aplinkelyje

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Antradienį Kaune maždaug pusės metų laikotarpiui uždaryta viena pagrindinių miesto transporto arterijų – Kauno pietrytinis aplinkelis. Vairuotojai dėl prasidėjusio Ateities plento viaduko remonto darbų, priversti ieškoti apylankų.

Virš geležinkelio nusidriekusio ir Ateities plentą kertančio viaduko kapitaliniai darbai prasidėjo po rytinio piko. Kol vyks avarinės būklės viaduko remonto darbai, eismas viaduku bus draudžiamas ne tik transporto priemonių vairuotojams, bet ir viešajam transportui.

Dėl viaduko rekonstrukcijos pasikeitė 19-ojo autobuso „Skubios pagalbos centras–Palemono keramika“ maršrutas. Autobusas nuo Taikos prospekto važiuoja Ateities plentu, Apaščios gatve, Palemono gatve iki Marių gatvės, o toliau – įprastu maršrutu. Tuo tarpu vairuotojai nukreipiami apylanka „Taikos pr. – Pramonės pr. – Elektrėnų g. – Biruliškių g.“.

Nepasirūpino tinkamomis apylankomis

Antradienio rytą portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas praktiškai išbandė, kaip vyksta eismas dėl uždarytos gatvės. Pastebima, kad nors artėjant prie uždarytos kelio atkarpos vairuotojus pasitinka kelio ženklai, nukreipiantys eismą, dalis vairuotojų juos ignoruoja ir bando įveikti remontuojamą viaduką. Tiesa, tai nėra įmanoma, nes eismas uždraustas ne tik kelio ženklais, bet ir fiziniais atitvarais.

Neaišku, kodėl nėra išjungtas Ateities plento ir Taikos prospekto šviesoforas, nes uždarius eismą Ateities plento viaduku, jis tapo nereikalingas. Vairuotojus daug mažiau klaidintų, jei eismas būtų uždarytas ne prieš pat viaduką, o ties minėta sankryža, nes įveikę ją vairuotojai, patenka į aklavietę.

Nemaža spūstis, nors ir ne piko metas, formuojasi ir ties Taikos prospekto ir Partizanų gatvių sankirta, ties šviesoforu. Vairuotojai nuogąstauja, jog vakarinio piko metu eismas šalia prekybos miestelio „Urmas“ bus visiškai paralyžiuotas.

Kaip anksčiau portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė „Kauno tiltai“ Gatvių tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė, per pusmetį bus išardytos esamos konstrukcijos – perdanga, viaduko atramos. Taip pat bus naujai įrengti poliai ir pamatai, sumontuotos atramų plokštės, įrengta statinio perdangos plokštė bei atlikti viaduko viršaus pakloto įrengimo darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA