Kaniūkuose kuriasi naujas prestižinis kvartalas „Pušų namai“ | Kas vyksta Kaune

Kaniūkuose kuriasi naujas prestižinis kvartalas „Pušų namai“

R. Tenio nuotr.

Nors nekilnojamo turto rinka Kaune ir toliau nenumaldomai plečiasi, o pasiūloje atsiranda vis netikėtesnių pasiūlymų, NT ekspertų nuomonė apie prioritetus renkantis būstą nesikeičia – pirmasis kriterijus, į kurį turite atsižvelgti yra jo vieta. Kokius reikalavimus jai kelia kauniečiai? Į tokį klausimą atsakyti bei pasiūlyti jam sprendimą siekia projekto „Pušų namai“ vystytojai, jau ne vienerius metus statantys nekilnojamo turto projektus Kauno apylinkėse.

[galerija kiek=”16″]

Visi koziriai vėl tapti prestižiniu rajonu

It pajūryje ošiančios pušys, visiška ramybė ir jokių kaimynų žvilgsnių nebent šie kaimynai būtų…stirnos. Tokį sprendimą, gyvenant visai šalia miesto, siūlo Jonas Narbutas, projekto „Pušų namai“ statytojas. „Būsto, o ypač prestižinio būsto, poreikis Kaune šiuo metu sparčiai auga ir sudaro vis didesnę dalį sandorių todėl nusprendėme atsižvelgti į šią tendenciją ir profesionaliai išpildyti augančios rinkos poreikius”, – pasakoja J. Narbutas su komanda sukūręs naują prestižinį kvartalą Kaune.

„Pušų namai“– tai trylikos kotedžų kompleksas įsikūręs pušyno prieglobstyje, Aukštutiniuose Kaniūkuose. „Šis, iki galo neatrastas rajonas, dar turi daugybę perspektyvų: pušynuose – takai pasivaikščiojimui ar bėgiojimui, visai netoliese – vis gražėjanti Lampėdžių pakrantė. Žinoma, ir patogus susisiekimas, kuris yra „top trys“ motyvas renkantis būstą po jo vietos bei kainos“, – pasakoja jau beveik 10 metų Kaniūkuose gyvenantis Jonas. Jonui pritaria ir projektą konsultuojantis, 11 metų nekilnojamojo turto veiklą vykdantis, kompanijos vendors.lt pardavimų vadovas, Gediminas Buntis. „Patariame klientams, kad ne sienų spalva ar didesnis prekybos centras netoliese turi lemti vieną iš svarbiausių gyvenimo sprendimų. Svarbiausia yra mėgautis namus supančia aplinka bei išpuoselėtu gerbūviu, grynu oru, o ne triukšmu, dulkėmis ar vėju.”

Iš naujo įvertinta vieta

Pats „Pušų namų“ iniciatorius Jonas, prieš daugiau nei dešimt metų atvykęs į Kauną, galėjo miesto vietas įvertinti ypač objektyviai, be išankstinių simpatijų ar antipatijų. „Atradau šį rajoną, kaip jo gyventojai vadina, „kaimą mieste“ ir tiesiog įsimylėjau. Ne veltui dar prieš statybų bumą vykusį iki pirmosios krizės jį buvo įvertinę tiek investitoriai, tiek pavieniai gyventojai, ne veltui Kaniūkuose kadaise atsirado ir vieni pirmųjų Kaune kotedžų ir prestižiniai privatūs namai“, – pasakoja J. Narbutas ir kviečia pasivaikščioti po kone idiliškas apylinkes, kuriose jau skleidžiasi pirmieji pavasario ženklai: akimirkai užsimiršus galima pasijausti, kad esi ne Kaune, o kuriame nors Lietuvos kurorte. „Ne vienas čia užklysta tiesiog pasivaikščioti, pasportuoti, o žiemą – ir paslidinėti miško takais“, – pasakoja J. Narbutas.

Kitoks požiūris į projekto vystymą

J. Narbutas Kaniūkuose ne tik gyvena, bet ir dirba: aplinkinė ramybė leidžia susikaupti ir subalansuoti kiekvieną dieną iki tobulumo.

„Vieta yra strategiškai patraukli: reikalui esant galiu lengvai pasiekti miesto centrą, o jei tam nėra poreikio – mėgautis rajono ramybe. Dar viena priežastis yra ta, kad „Pušų namai“ man nėra tik dar vienas eilinis projektas: tai ilgai brandinta vizija sukurti, o tiksliau atgaivinti nuostabią vietą Kaune. Tikiu šio kvartalo, šio rajono idėja, todėl noriu būti kuo arčiau visų procesų: pats ne tik kūriau kvartalo konceptą, bet ir tiesiogiai atrenku visas medžiagas, samdau tik laiko patikrintus ir kompetetingus specialistus, stebiu statybos procesą, dalyvauju kiekvieno sprendimo priėmime.” J.Narbuto įmonė UAB „JONAS VINDUER” vykdo kokybiškų langų, durų, stiklo turėklų gamybą Lietuvoje ir apie 95 proc. šios produkcijos eksportuoja į Skandinavijos šalis. „Lietuviai, puikiai susipažinę su skandinaviškais standartais, jau seniai reikalauja tokios pačios kokybės ir Lietuvoje. Todėl, be išimčių, tokius pačius, aukštos kokybės produktus, naudojame ir „Pušų namų“ projekte. Kitaip sakant, ieškome ne tik skandinaviško gamtos standarto gyvenamajai vietai, bet ir skandinaviško standarto išpildymo detalėse”.

Privatumas ir individualumas

„Individualus, net į smulkiausius niuansus orientuotas požiūris man labai svarbus, todėl su projekto architektu Mantu Bertauskiu įgyvendinome nemažai svarbių detalių, kurios sukuria pridėtinę vertę visam projektui. Visų pirma – privatumas: nei vieno kaimyno langai tiesiogiai neatsisuka į kito kaimyno langus. Verta paminėti ir kitas svarbias bei subtilias detalės: apdailai naudojamos klinkerinės plytelės, kokybiški plastikiniai auksinio ąžuolo spalvos langai ar stikliniai stogeliai su plieno templėmis virš įėjimų. „Tai yra prestižinė vieta, todėl, siekiant idėjos tęstinumo, norėjome sukurti ir prestižinį būstą“, – apie idėją pasakoja J. Narbutas.

„O nuostabiausias dalykas, kad geriant rytinę kavą savo terasoje galite išvysti pro pušis ateinančią stirną. Pats, ką tik ir ėdžias pastačiau“, – apie svajonių dienos pradžią pasakoja „Pušų namų“ svajonės autorius.

Daugiau informacijos apie projektą čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA