Pulo „Volfas Engelman Nealkoholinis“ „Baltų taurė“ iškeliavo į Latviją | Kas vyksta Kaune

Pulo „Volfas Engelman Nealkoholinis“ „Baltų taurė“ iškeliavo į Latviją

Rart.eu nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kauno biliardo klube „Arena Billiards“ vyko principinis kaimynų pulo mačas. Lietuvos ir Latvijos komandos varžėsi populiariu „Mosconi“ formatu, kai paeiliui žaidžiami vienetų ir dvejetų mačai, taurė šįkart atiteko kaimynams.

Lietuviams nepavyko apginti „namų aikštelės“ pranašumo ir „Volfas Engelman Nealkoholinis“ BALTŲ taurė iškeliavo į Latviją. Lietuviai geriau startavo ir pirmavo 1:0, tačiau vėliau svečiai atsikratė startinio jaudulio ir laimėję penkis mačus iš eilės šventė pergalę rezultatu 6:2.

Latvių komandą sudarė Artūrs Ļannijs, Aleksandrs Horsuns, Vitālijs Špaks, Pēteris Ermansons ir Maksims Dragans. Tai patys geriausi Latvijos meistrai, kai tuo tarpu lietuviai subūrė ambicingą ir jauną „ateities“ komandą iš žaidėjų, šiuo metu rodančių puikią formą, bet ne visi turėjo daug tarptautinių varžybų patirties.

Lietuviams atstovavo Paulius Giedraitis, Paulius Tamkevičius, Kasparas Budnikas, Rytis Kavaliauskas ir Jokūbas Silantjevas. Pastarajam šiuo metu yra tik 12 metų, tačiau jis jau yra laimėjęs Lietuvos U15 čempiono titulą, sėkmingai žaidžia vyrų turnyruose ir ruošiasi atstovauti Lietuvą šių metų U17 Europos Čempionate. Jokūbas puikiai pasirodė ir šiose varžybose, laimėdamas partiją pirmame komandiniame mače ir vėliau tikrai nenusileisdamas žaidimu labiau patyrusiems komandos draugams.

Ši taurė – „Mosconi“ formatu žaidžiamos serijos mačas. Pernai dėl MIESTŲ taurės kovojo Vilnius ir Kaunas, o dėl KARTŲ taurės –dabarties geriausi žaidėjai prieš žinomiausias praeities pulo „legendas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA