Kauno rajone sugauti neeiliniai bėgliai: ištrūkę gali pridaryti žalos | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sugauti neeiliniai bėgliai: ištrūkę gali pridaryti žalos

Asociatyvi / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Kovo 7 dieną nustatyta, kad buvo sugauti į laisvę Kauno rajone pabėgę dėmėtieji elniai ir danieliai, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime spaudai.

Apie pabėgusius į laisvę laukinius gyvūnus – 52 dėmėtuosius elnius ir 13 danielių – Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) specialistai sužinojo po to, kai vasario 6 dieną buvo atliktas Kauno rajone esančio voljero patikrinimas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad gyvūnai greičiausiai pabėgo dėl netvarkingos voljero tvoros, todėl voljero šeimininkui buvo duoti privalomieji nurodymai sutvarkyti voljero tvorą ir per kuo trumpesnį laiką, bet ne ilgiau kaip per vieną mėnesį, sugauti pabėgusius gyvūnus.

Kaip ir minėta, savininkui pavyko per nurodytą laiką įvykdyti šiuos duotus nurodymus.

AAD gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai primena, kad dėmėtieji elniai yra laikomi svetimžemiais. Tai reiškia, kad tai nėra natūrali Lietuvos faunos rūšis. Be to, kai kuriose Europos šalyse pastebėta, kad dėmėtiesiems elniams poruojantis su vietinais tauriaisiais elniais, gimsta hibridiniai palikuonys ir nuo to kenčia tauriųjų elnių genofondas. Todėl saugant tauriųjų elnių kaip vietinės rūšies genofondą nuo šio pavojaus, būtina dėmėtuosius elnius laikyti tik aptvaruose ir iki minimumo riboti jų populiaciją Lietuvoje, ypač vengiant abiejų populiacijų kontaktų gamtoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA