„Kelių ereliai“ tapo naujųjų Kauno radarų taikiniu: atskleidė, kur laksto daugiausiai | Kas vyksta Kaune

„Kelių ereliai“ tapo naujųjų Kauno radarų taikiniu: atskleidė, kur laksto daugiausiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo 2019 metų sausio mėnesio Kauno mieste pradėję veikti nauji greičio matuokliai – atlieka savo „misiją“. Policija praneša, jog iki šiol užfiksuota daugiau nei 1800 pažeidimų.

„Naujieji greičio matuokliai pradėjo veikti atlikus jų metrologines patikras nuo šių metų sausio mėnesio pirmosios savaitės. Naujai sumontuotus greičio radarus nuspręsta pastatyti atsižvelgiant į eismo įvykių statistiką, vietas, kuriuose dažniausiai viršijamas greitis ir juodąsias dėmes“, – sako Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Pasak jų „juodosiomis dėmėmis“ galima vadinti Europos prospektą bei Baltų prospekto atkarpą. Taip pat Karaliaus Mindaugo prospektą, R. Kalantos gatvę bei Jonavos gatvės atkarpą.

„Pastebima, jog Šiaurės prospekte dažniausiai įvyksta techniniai eismo įvykiai, kurių metu išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą. Eismo dalyviai Savanorių prospekte, Nuokalnės gatvėje – taip pat nenusileidžia eismo įvykių gausa. Čia smarkiai viršijamas greitis“, – akcentuoja Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Primename, jog Kaune prieš kurį laiką įrengti 5 stacionarūs greičio matuokliai ir 3 papildomi greičio matavimo įrenginių korpusai. Naujieji radarai fiksuoja ne tik greičio pažeidimus, bet ir lekiančius per raudoną šviesoforo signalą.

„Šie įrenginiai gali ne tik fiksuoti pažeidimus 6 eismo juostoms vienu metu (aut. past. tiek artėjančias, tiek tolstančias transporto priemones), bet ir automatiškai nustato automobilio judėjimo kryptį ir fiksuoja valstybinį numerį, renka statistinę informaciją (aut. past. pravažiavusių automobilių skaičius, vidutinis greitis, greičio viršijimo atvejai), turi galimybę fiksuoti šviesoforų raudonos šviesos signalų pažeidimus“, – matuoklių pajėgumą yra apibūdinęs Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Visi greičio matuokliai, kainavo 299 169,67 eurų.

Remiantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 straipsniu, nustatyto greičio viršijimas iki dešimt kilometrų per valandą užtraukia įspėjimą vairuotojams. Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip dešimt, bet ne daugiau kaip dvidešimt kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 12 iki 30 eurų. Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip dvidešimt, bet ne daugiau kaip trisdešimt kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip trisdešimt, bet ne daugiau kaip keturiasdešimt kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 120 iki vieno 170 eurų. Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip keturiasdešimt, bet ne daugiau kaip penkiasdešimt kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno 170 iki 230 eurų. Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip penkiasdešimt kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 450 iki 700 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA